Afbeelding
Foto: Sendar Media
Ingezonden mededeling

Airfryer: een gezond alternatief voor de traditionele frituur!

Algemeen

Wie gezond wil eten skipt natuurlijk zoveel mogelijk ongezonde vetten. Komt dat goed uit dat de airfryer op de markt is gekomen. Deze ‘gezonde frituur’ werd in no-time populair, omdat je er heerlijke snacks mee kan bereiden die veel minder vet zijn dan wanneer je zou bakken in frietvet. Wil je een airfryer kopen? Pak dan meteen een airfryer aanbieding of lees verder om alle voordelen en eigenschappen van dit healthy-food apparaat te ontdekken!

Bakken in hete lucht 70% minder vet

Met een airfryer bak je in hete lucht in combinatie met een kleine hoeveelheid olie. Dat is iets heel anders dan in dat vette frietvet. Uit onderzoek blijkt dat je met een airfryer liefst 70% minder vet gebruikt voor de bereiding van friet. Dat komt neer op zo’n 45 calorieën per 100 gram die je dan minder eet!

Antioxidanten beter behouden

Onder meer groente kan bereid worden in de airfryer. Deze bevatten veel antioxidanten, die weefsel in het lichaam beschermen. Wanneer je bakt in de airfryer in plaats van in de frituur dan blijven antioxidanten en vitamine C meer behouden. Bovendien smaken groentes uit de airfryer ook nog eens heerlijk, waardoor de kans groot is dat zelfs je kids die relatief gezien minder groenten eten ze niet afslaan. En het is gemakkelijk! Je hoeft je groentes namelijk veel minder klein te snijden (anders vallen ze door het mandje). Ben je dus ook nog eens sneller klaar met de bereiding.

Airfryers populair op feestjes

Op een feestje wil je je gasten graag wat lekkers te eten geven. Waar we vroeger bitterballen en mini frikandellen in de vette frituur gooiden, verkiezen we tegenwoordig steeds vaker de airfryer. Het is niet alleen gezonder, maar zorgt ook voor een stuk minder stank in huis. Dus knal die muziek uit die draagbare speaker en smul van de lekkerste (gezondere!) snacks!

Welke airfryer specificaties zijn belangrijk?

Nu je wat meer weet over de voordelen van de airfryer ben je misschien meer dan enthousiast om deze gezonde heteluchtfriteuse aan te schaffen. Hieronder zetten we kort nog een paar tips op een rijtje over waar je op kunt letten bij het kopen van dit apparaat.

De grootte van je gezin

De ene airfryer is de andere niet en sommige modellen zijn dan ook stukken groter dan andere airfryers. Logisch. Hoewel je misschien het liefst het grootste model koopt voor de zekerheid, moet je er rekening mee houden dat je er dan meer voor neertelt. Niet alleen voor het apparaat zelf, maar ook aan de energie. Ook kost dit meer plek op het aanrecht. Kortom, stem de grootte van het model af op jouw gebruik.

Gebruiksgemak

Ook op het gebied van gebruiksgemak zijn er een aantal zaken. Zo zijn bijvoorbeeld vaatwasserbestendige accessoires wel handig, scheelt jou weer wat tijd met afwassen. Kijk ook zeker of het model voorgeprogrammeerde programma’s heeft. Handig als je ook kip, vis, vlees, groente en zelfs taart erin wilt bereiden. Verder kun je nog checken hoe snel de airfryer opgewarmd is en of hij een lange netsnoer heeft. Kies bij voorkeur overigens voor een model van minimaal 1400 watt omdat deze relatief snel werken. Dan kun je eerder aan tafel!

Merk / prijs-kwaliteitsverhouding

Philips was de eerste die op de markt kwam met de Airfryer. Ondertussen zijn vele merken gevolgd. Overigens brengen die hun heteluchtfriteuses uit onder andere namen, zoals Tefal Easy Fry en Princess Aerofryer. Philips biedt kwaliteit, maar is zeker niet de enige die fantastische apparaten levert. Wil je liever meer op prijs-kwaliteit zitten in plaats van naar een merk te kijken? Neem dan eens een kijkje op vergelijkingssite DeBeste.com, waar je de beste modellen airfryers van het moment vindt.

Uit de krant