Afbeelding
Foto: Persfoto
Ingezonden mededeling

Autohuur Italië vergelijken

Ingezonden Mededeling

Italië is een populair vakantieland. Ieder jaar weer trekken er mensen vanuit heel Europa naar dit land om vakantie te vieren. Ook Nederlanders weten hun weg naar dit Zuid-Europese land goed te vinden. De meeste mensen die op vakantie gaan naar Italië reizen per auto. Ben je niet iemand die graag lang in de auto zit? Schrijf een vakantie in dit land dan niet direct af. Nee, want je kunt namelijk ook per vliegtuig naar Italië reizen. Nadeel is alleen dat je dan een stuk minder mobiel bent dan wanneer je met de auto reist. Autohuur in Italië biedt in dat geval uitkomst. Voordat je een auto huurt, raden wij je aan eerst een vergelijking te maken. In deze tekst vertellen wij jou waar je bij zo’n vergelijking op moet letten.

1. Welke eisen stel je aan de auto?
Zodra je op zoek gaat naar een huurauto in Italië, ontdek je snel genoeg dat je nogal wat te kiezen hebt. Omdat tegenwoordig steeds meer mensen een auto huren in Italië is het aanbod alsmaar groter geworden. Hierdoor is het mogelijk om een auto van vrijwel ieder merk te huren. Veel mensen kiezen een auto uit zonder hierbij na te denken. Dit kan goed uitpakken, maar helaas gebeurt het vaak genoeg dat mensen spijt krijgen van hun keuze.

De meeste mensen stellen een aantal eisen aan een huurauto. Zo moet het voertuig bijvoorbeeld voldoende zitplaatsen hebben om een reisgezelschap te vervoeren. Naast het aantal zitplaatsen speelt de grootte van de kofferbak ook mee. Dit is zeker het geval als je met een huurauto in Italië van en naar het vliegveld rijdt. Je vervoert er dan immers ook koffers en tassen in. Als de kofferbak niet bepaald groot is maar het reisgezelschap wel, past de bagage mogelijk niet in de auto.

Bepaal jouw keuze voor een huurauto ook aan de hand van hetgeen je van plan bent met het voertuig. Zoek je een auto voor in een grote stad? Dan geniet een kleine huurauto in Italië de voorkeur. Met een kleine auto kun jij namelijk makkelijk manoeuvreren door het drukke verkeer. Ga je de bergen in? Kies dan voor een auto met een zware motor. Zo’n huurauto kan je zonder problemen door de heuvels en bergen loodsen. Een kleine huurauto met een lichte motor kan hier de grootst mogelijke moeite mee hebben.

2. Wat zit er bij de huurprijs inbegrepen?
Autohuur in Italië brengt kosten met zich mee. Logisch, want je mag gedurende jouw vakantie gebruik maken van andermans auto. De prijs van een huurauto in Italië kan (sterk) verschillen. Dit is onder meer afhankelijk van het voertuig dat je huurt. Voor een nieuw model betaal je logischerwijs meer dan voor een oudere auto. Toch wordt de prijs niet alleen bepaald door de auto die je huurt. Nee, want er zitten vaak ook een aantal andere zaken bij de prijs inbegrepen.

Wil je een auto huren in Italië? Dan zit je uiteraard niet te wachten op allerlei onvoorziene kosten. Kijk daarom goed wat er allemaal bij de huurprijs inbegrepen is. Veel mensen gaan er bijvoorbeeld klakkeloos van uit dat zij voor alles verzekerd zijn als zij een auto huren in Italië. Er zit inderdaad vaak een verzekering bij de prijs in, maar deze dekt doorgaans lang niet alles. Verdiep je hier eerst goed in voordat jij jouw krabbel onder een huurcontract zet.

Een ander aandachtspuntje is het aantal kilometers dat je met een huurauto in Italië mag rijden. Wat veel mensen niet weten, is dat je bij sommige bedrijven maar een beperkt aantal kilometer mag rijden per dag. Ga je hier overheen? Dan brengt het verhuurbedrijf extra kosten in rekening. Wil je dit voorkomen? Kies dan voor een huurauto met onbeperkte kilometers. De huurprijs voor autohuur in Italië ligt dan misschien wat hoger, maar je hoeft niet bang te zijn voor bijkomende kosten.

3. Hoe zit het met de brandstofregeling?

Een groot deel van de huurauto’s in Italië rijdt op brandstof. Waar verzekeringen vaak wel bij de prijs zijn inbegrepen, is dit bij brandstof niet het geval. Deze kosten komen dus nog bovenop de kosten voor autohuur in Italië. De hoogte van deze kosten heb je volledig zelf in de hand. Gebruik je de huurauto veel? Dan vallen de brandstofkosten hoger uit dan wanneer je het voertuig weinig gebruikt.

Bij veel bedrijven die autohuur in Italië aanbieden, krijg je te maken met een brandstofregeling. Veel van deze bedrijven werken volgens de regeling ‘vol ophalen, vol terugbrengen’. Je ontvangt de auto met een volle tank en moet hem met een volle tank weer inleveren. Er zijn ook verhuurbedrijven die werken volgens de brandstofregeling ‘vol ophalen, leeg terugbrengen’. Dit lijkt ideaal, maar je moet weten dat autohuur in Italië bij deze brandstofregeling fors duurder is. Je betaalt namelijk aanzienlijk meer voor de laatste tankbeurt dan wanneer je het voertuig zelf af zou tanken.

Waar vergelijk je huurauto’s in Italië?
Er zijn genoeg mensen die pas besluiten om een auto te huren nadat zij geland zijn. Gelukkig heb je op het vliegveld waar je landt doorgaans voldoende mogelijkheden voor autohuur in Italië. Toch geniet dit niet de voorkeur. Als je hier een auto huurt, betaal je namelijk de hoofdprijs. Dit is niet het geval als je de auto al voor vertrek huurt. Doe dit niet zonder huurauto’s in Italië met elkaar te vergelijken.

Heb je nog niet eerder een auto gehuurd in Italië? Dan weet je mogelijk niet waar je terecht kunt voor een vergelijking. Kijk in dat geval eens op https://www.goedkoperautohuur.nl/italie/. Deze site vergelijkt 1600 bedrijven met elkaar, zodat je niet onnodig veel betaalt voor een auto huren in Italië. Naast de prijs vergelijk je huurauto’s hier ook op zaken als schakeling, specificaties en klantbeoordeling. Kortom: het vinden van een geschikte huurauto in Italië wordt hierdoor een fluitje van een cent.

Uit de krant