Afbeelding
Foto: Twenty Four Webvertising
Ingezonden mededeling

De meest gemaakte fouten bij een verhuizing

Algemeen

Verhuizen is niet iets dat je regelmatig doet. Het kan daarom zeker voorkomen dat je hier fouten in maakt. Dingen die niet handig zijn om te doen of dingen waar je eerder mee had moeten beginnen. Toch zijn veel fouten die gemaakt worden bij verhuizingen door een betere voorbereiding makkelijk te voorkomen. Wat de meest gemaakte fouten bij een verhuizing zijn die je de volgende keer echt moet zien te voorkomen? Wij zetten het op een rij!

Te laat beginnen

Bij een verhuizing komt er veel op je af, dat is een ding dat zeker is. Maar toch starten veel mensen veel te laat met de voorbereidingen hiervoor. Omdat een verhuizing flink wat geregel is, is het echt aan te raden om ruim op tijd te beginnen. Een verhuizing dien je echt goed te plannen, om niet last minute nog in de stress te schieten. Probeer dus absoluut te voorkomen dat je te laat begint. Beter te vroeg dan te laat!

Je spullen verkeerd inpakken

Een andere veelvoorkomende fout die gemaakt wordt bij verhuizen, is het verkeerd inpakken van de spullen. Niet het juiste verpakkingsmateriaal of geen tape, etiketten of inpakpapier gebruiken: het is allesbehalve handig bij een verhuizing. Om de spullen veilig over te kunnen verhuizen naar jouw nieuwe adres, is het van groot belang dat je de spullen op de juiste manier inpakt. Ten eerste heb je hier stevige verhuisdozen voor nodig. Kies dus niet gelijk voor de goedkoopste verhuisdozen, want deze zijn vaak een stuk minder stevig. Je wilt tenslotte voorkomen dat straks de bodem eruit van de doos eruit valt als deze te zwaar is. Ook het hebben van inpakpapier, tape en etiketten zijn handig bij een soepele verhuizing. Een andere handige tip is om per kamer in te pakken. Begin bij kamers in het huis waar je de spullen niet per se meer nodig hebt. Schrijf ook altijd op de doos uit welke kamer de spullen afkomstig zijn, dit scheelt bij het uitpakken enorm. Doe er dus alles aan om je spullen zo goed mogelijk in te pakken, want dit kan je veel stress en moeite schelen!

Geen hulp inschakelen

Sommige mensen denken dat ze een verhuizing prima in hun eentje kunnen doen. Doe dit echter niet, want deze fout is niet handig om te maken. Het is bij een verhuizing echt aan te raden om hulp in te schakelen. Ten eerste kan een verhuisbedrijf hier goed van pas komen. Zij helpen jou erbij om de spullen veilig van A naar B te verhuizen. Op zoek naar een verhuisbedrijf in de buurt? Verhuisbedrijf Eindhoven is dan een goede mogelijkheid. Naast het inzetten van een verhuisbedrijf is het uiteraard ook verstandig om eens rond te vragen bij mensen in je omgeving. Er zijn vast mensen die je kunnen helpen.

Adreswijziging niet doorgeven
Wat ook nog regelmatig door mensen wordt vergeten, is het doorgeven van de adreswijziging. Als je gaat verhuizen, kom je op een nieuw adres te wonen. En het is belangrijk dat je dit doorgeeft aan de instanties die dit nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan je gemeente, de bank, school, werkgever, verzekeringen, abonnementen en ga zo maar door. Vergeet dit absoluut niet te doen, want je zit er natuurlijk niet op te wachten dat belangrijke post naar het verkeerde adres gestuurd wordt.

Het te laat beginnen, het verkeerd inpakken van je spullen, het niet inhuren van een verhuisservice en het niet doorgeven van een adreswijziging: het zijn slechts wat voorbeelden van veel voorkomende fouten bij een verhuizing. Probeer een verhuizing altijd tot in detail voor te bereiden en denk er niet te makkelijk over. Dan moet het vast helemaal goedkomen met het verhuizen van jouw spullen!

Uit de krant