Sinterklaas tijdens de laatste grote intocht in 2019.
Sinterklaas tijdens de laatste grote intocht in 2019. Foto: Jolijn van Goch

Sinterklaas komt naar Venray

Nieuws Jeugd en Jongeren Venray

Sinterklaas komt weer naar Nederland. De intocht van de goedheiligman in Venray wordt gehouden op zondag 13 november. Dit jaar is er na de intocht geen aansluitend feest en treffen met Sinterklaas. “Dat doen we namelijk op (koop)zondag 27 november in de gemeentetuin”, zegt Loes Kersten van het plaatselijke Sint Nicolaasgilde.

Het Sint Nicolaasgilde Venray is blij dat er dit jaar weer een sinterklaasfeest georganiseerd kan worden. “Hopelijk komen de Venrayse kinderen Sinterklaas massaal toezingen.”

De intocht start op zondag 13 november om 14.00 bij SV Vernay. Via de Sportlaan, St. Antoniusstraat, Monseigneur Verrietstraat, St. Antoniusstraat, Kruisstraat, Paterslaan, Patersstraat, Grotestraat, Grote Markt, Markstraat, Schoolstraat, Henseniusplein en Leeuwstraat eindigt de intocht uiteindelijk in de Henseniusstraat. Net als vorig jaar zijn er dit jaar na de intocht geen activiteiten op de Grote Markt. In plaats daarvan komt Sinterklaas op zondag 27 november weer naar het centrum van Venray. Er zijn dan activiteiten voor kinderen in de gemeentetuin (via het stadspark bij de Grote Kerk te bezoeken).

Sinterklaas heeft ook dit jaar weer zijn slaapkamer ingericht in de etalage van de Rabobank op het Schouwburgplein. De weken na de intocht zijn er nog verschillende momenten waarop Sinterklaas of zijn pieten in het centrum van Venray zijn. Namelijk op zaterdag 19 november, zaterdag 26 en op zaterdag 3 december. Tijdens de traditionele koopzondag, 27 november, zijn er uiteraard ook pieten in het dorp én staat de activiteit in de gemeentetuin op het programma. Daar kunnen kinderen van alles doen samen met de pieten én ze kunnen daar Sinterklaas ontmoeten. Vorig jaar waren er voor het eerst activiteiten in de gemeentetuin en dat is zowel Sinterklaas als de kinderen in Venray goed bevallen. Dit jaar koppelt het Sinterklaasgilde deze activiteit los van de intocht. Zo zijn er meerdere momenten dat de kinderen Sinterklaas in het centrum kunnen zien én zijn de bezoekersaantallen in de gemeentetuin waarschijnlijk wat beter verspreid over de middag. Meer info op www.sinterklaasinvenray.nl.

Uit de krant