<p>Sinterklaas geniet...&nbsp;</p>

Sinterklaas geniet... 

(Foto: Rob Beckers)

Venray verwelkomt Sinterklaas

  Venray

In veel gemeenten in Nederland waren dit weekend intochten van Sinterklaas. Vanwege de huidige coronapandemie verliepen die, net als vorig jaar, wel weer anders dan normaal.

Zo ook in  Venray, waar Sinterklaas na een ronde door het centrum niet op de Grote Markt werd ontvangen, maar in de gemeentetuin, waar de pieten de kinderen vermaakten en verrasten met snoepjes. In het gemeentehuis konden ze vervolgens met Sinterklaas op de foto.  Om alles in goede banen te leiden was de ingang aan de achterkant van het gemeentehuis de enige ingang die deze dag toegang gaf tot de gemeentetuin en het gemeentehuis.

Sinterklaas heeft ook dit keer weer een fijn ‘thuis’ in Venray. Zijn slaapkamer is te bekijken in de etalage van de Rabobank. De weken na de intocht staan er nog verschillende activiteiten gepland in het centrum van Venray. Bijvoorbeeld de traditionele koopzondag op 28 november 2021, met de pietenspeurtocht en de lichtjestocht.

In deze coronatijd kan het zijn dat er op het laatste moment iets wijzigt in het programma. Kijk voor alle actuele en geplande sinterklaasactiviteiten in Venray op www.sinterklaasinvenray.nl en/of  de Facebookpagina www.facebook.com/SinterklaasVenray1. ‘Sinterklaas kan altijd extra hulp gebruiken. Ben jij 15 jaar of ouder en wil je helpen? Stuur dan een mail naar sinterklaasvenray@gmail.com of stuur Sinterklaas een DM via Facebook’, meldt het Venrayse Sinterklaasgilde.

Donderdag in de digitale  Peel en Maas meer foto’s. Maandag op Peel en Maas TV een verslag van de intocht in Venray. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten