Sinterklaas geniet...
Sinterklaas geniet... Foto: Rob Beckers

Venray verwelkomt Sinterklaas

Venray Venray

In veel gemeenten in Nederland waren dit weekend intochten van Sinterklaas. Vanwege de huidige coronapandemie verliepen die, net als vorig jaar, wel weer anders dan normaal.

Zo ook in  Venray, waar Sinterklaas na een ronde door het centrum niet op de Grote Markt werd ontvangen, maar in de gemeentetuin, waar de pieten de kinderen vermaakten en verrasten met snoepjes. In het gemeentehuis konden ze vervolgens met Sinterklaas op de foto.  Om alles in goede banen te leiden was de ingang aan de achterkant van het gemeentehuis de enige ingang die deze dag toegang gaf tot de gemeentetuin en het gemeentehuis.

Sinterklaas heeft ook dit keer weer een fijn ‘thuis’ in Venray. Zijn slaapkamer is te bekijken in de etalage van de Rabobank. De weken na de intocht staan er nog verschillende activiteiten gepland in het centrum van Venray. Bijvoorbeeld de traditionele koopzondag op 28 november 2021, met de pietenspeurtocht en de lichtjestocht.

In deze coronatijd kan het zijn dat er op het laatste moment iets wijzigt in het programma. Kijk voor alle actuele en geplande sinterklaasactiviteiten in Venray op www.sinterklaasinvenray.nl en/of  de Facebookpagina www.facebook.com/SinterklaasVenray1. ‘Sinterklaas kan altijd extra hulp gebruiken. Ben jij 15 jaar of ouder en wil je helpen? Stuur dan een mail naar sinterklaasvenray@gmail.com of stuur Sinterklaas een DM via Facebook’, meldt het Venrayse Sinterklaasgilde.

Donderdag in de digitale  Peel en Maas meer foto’s. Maandag op Peel en Maas TV een verslag van de intocht in Venray. 

Pietjes in aantocht...
Zwaaien naar de aanwezigen...
Danspieten in actie,...
Op de foto met Sinterklaas en pieten....

Uit de krant