Sinterklaas komt komende zondag naar Venray.
Sinterklaas komt komende zondag naar Venray. Foto: archief Peel en Maas

Intocht Sinterklaas in nieuw jasje

Algemeen Venray

Sinterklaas komt weer naar Nederland en natuurlijk ook naar Venray. 


De intocht in Venray start zondag 14 november vanuit The B om 14.00 uur en gaat via de route: Sportlaan, St. Antoniusstraat, Monseigneur Verrietstraat, St. Antoniusstraat, Kruisstraat, Paterslaan, Patersstraat, Grotestraat, Grote Markt, Markstraat en eindigt in de Eindstraat.

In plaats van een ontvangst op de Grote Markt zijn er dit jaar activiteiten in de gemeentetuin. Zo kan de organisatie zorgen voor een goede doorstroom en is iedereen welkom. Om ongeveer 14.45 uur gaan de poorten naar de gemeentetuin (gelegen aan de parkeerplaats voor Kunstencentrum Jerusalem) open en kunnen belangstellenden via een tuin vol pieten naar het gemeentehuis lopen.

Daar is de gelegenheid om met Sinterklaas op de foto te gaan. Om alles in goede banen te leiden is de ingang aan de achterkant van het gemeentehuis de enige ingang die deze dag toegang geeft tot de gemeentetuin en het gemeentehuis. Om ongeveer 16.30 uur sluiten de poorten van de gemeentetuin. De parkeerplaats voor Kunstencentrum Jerusalem wordt vanwege de activiteiten tijdelijk afgesloten voor verkeer (behalve voor omwonenden).

Het Sinterklaasgilde heeft met deze intocht in een nieuw jasje zijn uiterste best gedaan om rekening te houden met alle geldende maatregelen. Het gilde vraagt de aanwezigen hetzelfde te doen. ‘Vermijd drukte, houd afstand en draag (waar gevraagd) een mondkapje’. 

Sinterklaas heeft ook dit keer weer een fijn ‘thuis’ in Venray. Zijn slaapkamer is te bekijken in de etalage van de Rabobank. De weken na de intocht staan er nog verschillende activiteiten gepland in het centrum van Venray. Bijvoorbeeld de traditionele koopzondag, 28 november 2021, met pietenspeurtocht en de lichtjestocht.

In deze coronatijd kan het zijn dat er op het laatste moment iets wijzigt in het programma. Kijk voor alle actuele en geplande sinterklaasactiviteiten in Venray op www.sinterklaasinvenray.nl en/of  de Facebookpagina www.facebook.com/SinterklaasVenray1. ‘Sinterklaas kan altijd extra hulp gebruiken. Ben jij 15 jaar of ouder en wil je helpen? Stuur dan een mail naar sinterklaasvenray@gmail.com of stuur Sinterklaas een DM via Facebook’, meldt het Venrayse Sinterklaasgilde.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant