Afbeelding
Foto: Hoedemaekers Venray

Waarderingspenning voor Jolanda van Sinten-Lommen

Algemeen Venray

Jolanda van Sinten-Lommen (57) uit Venray heeft vrijdagochtend de waarderingspenning van de gemeente Venray ontvangen. De penning werd haar uitgereikt door wethouder Martin Leenders. 

In 1924 is in gemeente Venray de gezinsverpleging opgestart voor cliënten van St. Anna en St. Servatius. Na de Tweede Wereldoorlog zijn er in de Venrayse gemeenschap opnieuw cliënten in gezinnen geplaatst. De familie Van Sinten heeft voor het eerst in 1948 een cliënt in hun gezin opgenomen. 

Inmiddels is Van Sinten-Lommen sinds 1988 de derde generatie die aan een cliënt van het Vincent van Gogh-instituut 24-uurs gezinsverpleging biedt in haar gezin. Haar huidige cliënt is sinds 26 januari 1991, dus nu al 32 jaar, in haar gezin. 

Door deze vorm van gezinsverpleging worden mensen met een ernstige psychiatrische ziekte of beperking in staat gesteld deel te nemen aan het maatschappelijke gebeuren en deel uit te maken van een gezinssysteem. 

Van Sinten is, samen met haar gezin, tot heden de laatste die deze unieke zorg biedt in hun thuissituatie in de gemeente Venray. En hiermee komt dan ook een einde aan deze vorm van gezinsverpleging in Venray na bijna 100 jaar. 

Het college van burgemeester en wethouders wil Van Sinten-Lommen bedanken voor haar tomeloze inzet voor deze vorm van gezinsverpleging en heeft daarom de waarderingpenning van de gemeente Venray toegekend.

Uit de krant