Anita Loonen-Emonts ontving vanwege haar verdiensten de bronzen waarderingspenning.
Anita Loonen-Emonts ontving vanwege haar verdiensten de bronzen waarderingspenning. Foto: Hoedemaekers Venray

Bronzen waarderingspenning voor Anita Loonen-Emonts

Algemeen Oirlo Venray

Anita Loonen-Emonts (48) heeft maandag vanwege haar verdiensten de bronzen waarderingspenning van de gemeente Venray gekregen. De penning werd haar uitgereikt door burgemeester Luc Winants. De Oirlose was van 2016 tot 2020 eerst secretaris en daarna voorzitter van de dorpsraad  in Oirlo.


Onder haar voorzitterschap is onder meer de samenwerking met Castenray verder gegroeid en is er een hechte binding tussen de beide dorpen ontstaan. In deze periode schreef zij onder andere het project voor woon-zorgproject Residence De Stek in Castenray. Hierbij werd de voormalige basisschool omgevormd tot zorgwoningen voor ouderen. Beide dorpen zien de realisatie van dit complex in Castenray als een zeer belangrijke verdienste van Loonen-Emonts.

In het dorp Oirlo is Anita Loonen-Emonts tevens zeer betrokken bij Oirlo Leeft, de kermis, de carnavalskrant, het dorpskrantje, het project Schoon door de Poort, de Duo-fiets, de werkgroep Verkeersouders en Smile Venray. Ook heeft zij zich zowel bestuurlijk als praktisch ingezet voor Glasweb Venray.

Uit de krant