Helga Cornelissen ontving zondag de waarderingspenning van de gemeente Venray.
Helga Cornelissen ontving zondag de waarderingspenning van de gemeente Venray. Foto: Antoon Jeuken

Waarderingspenning voor Helga Cornelissen

Algemeen Carnaval Oostrum Regio

Tijdens de receptie in het Allemans café in Oostrum is Helga Cornelissen (45) uit Oostrum zondagmiddag onderscheiden met de waarderingspenning van de gemeente Venray. De waarderingspenning werd aan haar uitgereikt door locoburgemeester Jan Jenneskens.

Helga Cornelissen won op vrijdag 22 april  de finale van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap. Ze kreeg 90 punten voor haar buut Lilly de Grote,  waarmee ze de uitverkochte zaal van de Oranjerie in Roermond plat kreeg. In hoog tempo vuurde ze de ene na de andere rake oneliner af en dreef ze de spot met haar lengte. Zo verklaarde ze als vrouw van 44 nog steeds een worstje van de slager te krijgen en getrouwd te zijn in een werkelijk schitterende jurk: “Het doopkleed van mijn moeder.”

Cornelissen vond haar plek in de buutte nog niet eens zo lang geleden. Lilly de Grote is pas haar tweede act. In 2019 beleefde ze haar debuut in de Limburgse buutte-finale met Tanja Truckie. Dat was meteen goed voor een derde plek. Ze is eigenlijk min of meer per toeval in het wereldje van de buuttereedners gerold. Samen met een vriendin, met wie zij nog steeds optreedt, begon zij een jaar of twintig geleden met optreden tijdens de plaatselijke carnavalszitting. De Oostrumse sloot zich aan bij een buutteclub uit de buurt en begon een jaar of vijf geleden te schrijven. Dat ze zich nu kampioen mag noemen, had ze toen niet durven dromen.

Het college van burgemeester en wethouders wil Helga Cornelissen met deze onderscheiding bedanken voor haar bijdrage aan de Venrayse en Limburgse vastelaovescultuur en heeft haar daarom de waarderingspenning van de gemeente Venray toegekend.

Uit de krant