Cor van Dijck werd in het zonnetje gezet. Foto: Hoedemaekers Venray.
Cor van Dijck werd in het zonnetje gezet. Foto: Hoedemaekers Venray.

Bronzen waarderingspenning voor Cor van Dijk

Nieuws

Cor van Dijk (75) uit Venray ontving donderdagavond de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray. De waarderingspenning werd aan hem uitgereikt door wethouder Martijn van der Putten tijdens een bijeenkomst van bestuur en vrijwilligers van Jongerencentrum The B.

Cor van Dijk was vanaf mei 2014 voorzitter van de Stichting Beheer van Jongerencentrum The B in Venray. De afgelopen drie jaar heeft hij zich met verve ingezet om The B een goede start en een stabiele basis mee te geven voor de toekomst. Als voorzitter gaf hij leiding aan het bestuur. Een jaar voor de opening was hij lid van de beheerkoepel. Van Dijk hield zich bezig met het opzetten van een netwerk, de aanschaf van materialen en het werven van nieuwe bestuursleden.

Ook zorgde hij voor het overnemen van taken van weggevallen bestuursleden, het opvangen van leveranciers, het onderhouden van contact met huurders en het aanvragen van subsidies. Na het eerste jaar kwam er meer ruimte om de jongerenstichting te gaan ondersteunen. Hij had wekelijks contact en gaf ondersteuning bij de programmering en de bezetting. Hij heeft toen ook de transitie naar één bestuur van The B ingezet. In juni 2017 heeft hij zijn rol als voorzitter officieel opgegeven om ruimte te maken voor nieuwe bestuursleden met hart voor The B.

In de wijk Landweert is hij ook al jaren heel actief om samen met andere buurtgenoten te bouwen aan de sociale samenhang in de wijk. Zo heeft hij onder andere de 'Stichting Landweert Leeft' opgericht en is vervolgens gestart met Samen aan Tafel. Dit is een maandelijkse maaltijdvoorziening in wijkcentrum 't Stekske waaraan telkens 40 à 50 mensen deelnemen. Tijdens de maandelijkse brunch zijn er vaak meer dan 100 mensen aanwezig. Hij is ook gestart met "buren helpen buren" en hij verwelkomt nieuwe bewoners in de wijk door hen te bezoeken.

Cor van Dijk is ten slotte ook nog betrokken bij Go4Ukraine, een stichting die samen met jongeren uit Oekraïne vervallen huizen opknapt die later geboekt kunnen worden door toeristen. Deze stichting geeft jongeren werk en een toekomst, maar biedt de omgeving ook een bron van inkomsten. Ook deze activiteit toont de betrokkenheid van Cor van Dijk bij de jeugd en niet alleen in eigen land.

Uit de krant