Een foto van de LVK-finale in Maastricht in 2020.
Een foto van de LVK-finale in Maastricht in 2020. Foto: Rikus ten Brucke

LVK-spektakel met feestweekend

Algemeen Carnaval Oostrum Venray

De finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) wordt op vrijdagavond 3 februari in Venray georganiseerd. Een dag na de 47ste finale wordt er een complete feestdag op poten gezet met een familiefeest en grootse feestavond met artiesten als Guus Meeuwis en Lex Uiting.

Het spektakel wordt gehouden in een spiksplinternieuwe loods van HoexBouw in Oostrum-Venray. De gezamenlijke Venrayse vastelaovesverenigingen, vertegenwoordigd in de Vorstenraod Rooy, zijn volop bezig met de voorbereidingen. “Die verlopen  voorspoedig”, vertelt Willie Koonings als voorzitter van de stichting die de organisatie voor haar rekening neemt. “Alle carnavalsverenigingen die zijn aangesloten bij de Vorstenraod Rooy leveren vrijwilligers en tijdens het weekend zelf worden er 600 ingezet. En dan hebben we ook nog een ploeg die opbouwt en afbreekt. Het is een hele operatie, maar ik weet zeker dat het gaat lukken. We zijn blij dat het eindelijk weer kan.”

Op vrijdagavond wordt dus de LVK-finale gehouden. Op zaterdagmiddag staat het LVK Femilie Fieëst op de rol met optredens van Pruuf Mar, Björn en Mieke, Goed Zat, Sjpringlaevend en Fiorenza. Op zaterdagavond is The Big Party met optredens van de volgende bands: Lex Uiting, Guus Meeuwis en TräckSäck. Dit alles muzikaal ondersteund door de dj’s van Qmusic. Het feestweekend wordt ondersteund door de sponsoren OTTO Work Force, DHL, Inther, Rabobank en HoexBouw. “De loods van HoexBouw is net klaar en daar zijn we heel erg blij mee. Het is een toplocatie en met de huidige programmering wordt het ook een topweekend en er zijn vijf Venrayse halvefinalisten bij het LVK. Hopelijk krijgen we meerdere Venrayse LVK-finalisten. Dat zou natuurlijk geweldig zijn voor Venray.”

Kaartverkoop
Voor het LVK Femilie Fieëst en het zaterdagavondprogramma (The Big Party) is de kaartverkoop op 4 februari gestart via ticketcrew.nl/tickets/lvk-2023. De kaartverkoop voor de LVK-finale start op 7 januari 2023.

Uit de krant