Afbeelding
Foto: Rikus ten Brucke

Finale LVK met publiek in schouwburg

Carnaval

De Stichting LVK heeft in overleg met de Vorstenraod Rooy, een afvaardiging van de artiesten en L1 besloten om de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer te verplaatsen naar vrijdag 18 februari. Eerder werd bekendgemaakt dat de LVK-finale op vrijdag 11 februari in een feesttent in Venray niet zou doorgaan en het feestweekend zou worden verplaatst naar 3 en 4 februari 2023.

Nu door het kabinet bekend is gemaakt dat de cultuursector weer gedeeltelijk open mag en evenementen weer tot 22.00 uur worden toegestaan, hebben de drie partijen besloten het LVK alsnog door te laten gaan. Ook zal publiek binnen de geldende maatregelen beperkt worden toegelaten tot deze 46ste finale die om 19.00 uur begint in de Venrayse schouwburg. Er vindt echter geen voorverkoop plaats. 

De Stichting LVK heeft naar aanleiding van berichten dat er tóch meerdere vastelaoves-evenementen worden georganiseerd waarvoor óók LVK-artiesten worden gevraagd, besloten om de datum van de finale te verschuiven. Eerder werd gekozen voor de finale op carnavalszondag. De Stichting LVK wilde zo nog ‘iets van vastelaovend’ in de huiskamers brengen omdat het er naar uitzag dat er niets zou mogen worden georganiseerd. In overleg met de plaatselijke organisatie De Vorstenraod Rooy en L1 is gezocht naar een datum vóór het carnavalsweekend. 

Op vrijdag 11 en zondag 13 februari worden de twee halve finales op L1-radio uitgezonden. Aansluitend aan deze beide halve finales kan het publiek via SMS drie keer een aparte stem uitbrengen op een lied. Dit mogen niet drie dezelfde liedjes zijn. De beide halve finales worden herhaald op zaterdag 12 en maandag 14 februari. Ook dan kan aansluitend, als men nog niet eerder heeft gestemd, drie keer gestemd worden. Het SMS-stemmen telt voor 40% mee in de uitslag, de beoordeling van de vakjury voor 60%. Welke twintig liedjes zijn doorgedrongen tot de finale zal op woensdag 16 februari bekend worden gemaakt op L1-radio.

Uit de krant