Afbeelding
Foto: Rikus ten Brucke

Vernieuwingen bij LVK

Algemeen Carnaval

De stichting LVK is druk bezig met de voorbereidingen van de 47ste editie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. De finale hiervan vindt plaats op vrijdag 3 februari in Venray in samenwerking met de Vorstenroad en L1. Voor de komende editie worden verschillende vernieuwingen doorgevoerd.

Het aantal plaatsen in de halve finale gaat van 44 naar 60, waardoor meer artiesten kans maken op een halve finaleplek. Hierdoor zijn er weer drie halve finales met twintig liedjes die door L1 TV worden uitgezonden. Deze halve finales vinden, net als de LVK finale, jaarlijks op een andere plek in de provincie plaats. Komend seizoen gaat dat gebeuren in Cultureel Centrum Don Bosco in Heel. Daarbij is ook publiek van harte welkom.

Het reglement van deelname aan het LVK is op een aantal punten aangepast. Zo is het aantal verplichte halve finaleplekken per regio teruggebracht van drie naar twee. Ook wordt de volgorde van optreden tijdens de finale per loting bepaald. De bekendmaking van de finalisten en de loting van de volgorde van optreden worden vormgegeven in een nieuw programma in samenwerking met L1.

De presentatie van de halve finale en de finale krijgt een nieuw gezicht. Zangeres Marjolein Heijltjes uit Herkenbosch gaat de co-presentatie verzorgen, samen met Ruud Kleinen van L1. Daarnaast zijn recentelijk twee nieuwe leden toegetreden tot het bestuur van het LVK: Maurice Gorissen, jarenlang actief bij stadscarnavalsvereniging De Marotte in Sittard en presentator van ’t Kanón van ’t Balkón en Roel Florie, oud-vakjurylid van het LVK en regisseur van Aòd op Nuj in Heerlen.

De inschrijving start op 11 november aanstaande om 09.00 uur via de website van het LVK en de sluitingsdatum is vastgesteld op 4 december op dezelfde tijd. De halve finales worden op L1 Radio en L1 TV uitgezonden op vrijdag 13, 20 en 27 januari.

Uit de krant