Afbeelding
Foto: 24 Webvertising
Ingezonden mededeling

Het verzekeren van een bestelauto

Algemeen

Op het moment dat je een bedrijf hebt die veel goederen vervoerd, kan het handig zijn om hier ook een aansluitende verzekering voor te hebben. Het is namelijk mogelijk om een speciale verzekering te hebben om een bestelbus te verzekeren. Dit kan voor veel mensen een goede optie zijn om voor te gaan. Op die manier is het namelijk mogelijk om op een voordelige manier je bestelauto te verzekeren. 

Het verzekeren van een bestelauto kan goed zakelijk gedaan worden. Echter is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoet aan de eisen om dit zakelijk te doen. Als je niet voldoet aan de eisen voor een zakelijke verzekering, is het niet mogelijk om deze af te sluiten. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je dit het beste aan kunt pakken. 

Welke auto’s zijn een bestelauto?

Als je het over een bestelauto hebt, is het belangrijk om te weten wat een bestelauto precies is. Dit komt omdat niet elke auto onder een bestelauto valt. Bestelauto’s worden voor veel verschillende dingen gebruikt. Meestal zijn deze bedoeld voor het vervoeren van goederen of personen. Zo worden bestelauto’s onder andere gebruikt voor verhuizingen, het afleveren van bestellingen of het vervoeren van goederen. Ook worden omgebouwde bestelauto’s veel ingezet voor het vervoeren van mensen met een beperking. 

Als je een bestelauto gekocht hebt voor je onderneming, is het mogelijk om hier een aantal voordelen aan over te houden. Zo is het mogelijk om hierdoor een lager tarief voor de wegenbelasting te krijgen. Ook is het mogelijk om met een bestelwagen vrijstelling te krijgen voor de belasting. 

Een zakelijke verzekering

Op het moment dat je een bestelauto verzekeren wilt, is het in de meeste gevallen verstandig om voor een zakelijke verzekering te gaan. Dit komt omdat een zakelijke verzekering de mogelijkheid biedt om een voordelige verzekering te hebben voor je bestelauto. 

Omdat er met een zakelijke auto veel gereden wordt, is de verzekering hiervoor vaak een stuk hoger. Echter is dit met een bestelauto minder het geval. Een zakelijke verzekering kost in de meeste gevallen meer. Echter hoef je hier geen extra BTW over te betalen. Daarom kan dit voordeliger zijn om gebruik van te maken. 

Wanneer is een auto een bestelauto?

Op het moment dat je gebruik wilt maken van de voordelen van een bestelauto, is het als eerste belangrijk om zeker te weten dat je met een bestelauto te maken hebt. Het is namelijk wettelijk vastgesteld wat de verschillen tussen een personenauto en een bestelauto zijn. Dit is iets waar je je als bedrijf aan zal moeten houden om een zakelijke verzekering te krijgen voor je bestelauto. 

Het is verplicht om bij een bestelauto een vlakke laadruimte te hebben die bepaalde verplichte afmetingen heeft. Ook is het belangrijk om zeker te weten dat je aan de eisen van de belastingdienst voldoet. Zo is het verplicht om meer dan 10% van alle kilometers die je rijdt zakelijk te rijden. Ook is het verplicht om een BTW nummer te hebben. Op Diks.nl kun je hier meer over vinden.

Uit de krant

Lees ook

Afbeelding
Ingezonden mededeling Ingezonden Mededeling 29 mrt 2021, 08:02 Autohuur Italië vergelijken
Afbeelding
Ingezonden mededeling Algemeen 29 okt 2021, 16:29 De meest gemaakte fouten bij een verhuizing
Afbeelding
Ingezonden mededeling Algemeen 30 mei, 16:56 Zelf een Magento webshop bouwen
Afbeelding
Ingezonden mededeling Algemeen 12 mei 2022, 13:20 Airfryer: een gezond alternatief voor de traditionele frituur!
Afbeelding
Ingezonden mededeling Algemeen 21 jun, 08:07 Welke zakelijke betaalrekening kies ik als starter?
Afbeelding
Ingezonden mededeling Algemeen 10 dec 2021, 15:36 Pakket kwijt bij de post, wat nu?
Afbeelding
Ingezonden Advertorial 30 nov 2020, 09:02 Zorgtoeslag in 2021
Afbeelding
Ingezonden mededeling Algemeen 25 nov 2021, 09:06 De voordelen van het gebruik van latex spuitverf