Afbeelding
Foto: Sendar media
Ingezonden mededeling

Zelf een Magento webshop bouwen

Algemeen

Dat Magento de beste software heeft om een webshop te bouwen is een bekend gegeven. De vraag die echter voor veel ondernemers belangrijk is, is wel deze: Is het nodig om iemand in te huren die de webshop kan bouwen of kan ik misschien zelf een Magento webshop bouwen. In dit artikel komen de voordelen van het zelf bouwen en het laten doen door een andere partij aan bod. Je kan hierna zelf een inschatting maken welke situatie voor jou en je webshop het beste is.

Zelf bouwen

Als startende ondernemer is het verleidelijk om veel dingen zelf te doen. Aan de ene kant komt dit omdat je dan geen kosten hebt en aan de andere kant is het idee vaak dat je als ondernemer op elk gebied kennis moet hebben. Het laatste is niet waar want veel ondernemers huren een boekhouder in voor de administratie.

Wat betreft het eerste is het zo dat als je zelf je webshop bouwt, je inderdaad bespaart op de kosten. Daarnaast leer je het programma van Magento goed te gebruiken en zie je wat de mogelijkheden zijn. Een reden die op langere termijn ook voordelen kan hebben omdat je dan eenvoudig aanpassingen kan doen en niet aan de bouwer hoeft te vragen om je hierbij te helpen.

Laten bouwen

Een andere optie is om een webshop te laten bouwen. Hier zitten uiteraard kosten aan verbonden maar er is ook een meerwaarde aan te ontdekken. Ten eerste weet een partner die de webshop in Magento gaat maken veel meer wat de mogelijkheden zijn die je kunt gebruiken.

Ten tweede weet je dat je webshop technisch gezien op de juiste manier is opgebouwd en ten derde zijn de kosten minder aanwezig als je bedenkt dat je de uren die je anders moet steken in het bouwen van de webshop nu kan besteden aan de dingen die voor je onderneming ook belangrijk zijn. Een laatste aandachtspunt is dat als je de webshop laat maken je vaak ook om hulp kan vragen bij een aanpassing.

Conclusie

Of het verstandig is om je webshop zelf te bouwen of je misschien beter kan kiezen om deze te laten bouwen is een keuze die je zelf moet maken. In beide gevallen is de keuze gebaseerd op de mogelijkheden die je hebt. Heb je veel tijd en weinig geld dan kan je ervoor kiezen om het zelf te doen.

Heb je weinig tijd en veel geld dan kan je het uit besteden. Als je voor het laatste kiest is het aan te raden om wel mee te denken en te vragen of je uitleg kan krijgen hoe je kleine aanpassingen kan doen. Dit heeft als voordeel dat je kosten op een later moment weer minder groot kan laten zijn omdat je zelf de dingen doet. Meer informatie over het bedrijf Vendic vind je hier.

Uit de krant