Afbeelding
Foto: 24 Webvertising
Ingezonden mededeling

De beste redenen om op vakantie naar Gran Canaria te gaan

Algemeen

Ben je op het moment in conclaaf met de rest van je gezin om te bepalen waar jullie met zijn allen heen gaan in de zomervakantie? De kans is groot dat er al veel suggesties genoemd zijn, zo zou het zelfs kunnen dat een gezinslid graag in eigen land wil blijven. Een auto huren Amsterdam om heel Nederland optimaal te kunnen verkennen is dan een aanrader, maar de kans is groot dat de meeste gezinsleden liever naar het buitenland op vakantie willen. Kies dan voor Gran Canaria vanwege de onderstaande redenen!

De duinen van Maspalomas

Deze beroemde zandduinen zijn legendarisch. Het is een absoluut perfecte plek om te zonnebaden als die er ooit was, maar de duinen van Maspalomas zijn ook een perfecte uitvalsbasis voor geweldige watersporten. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je zelfs op kameel kunt rijden. Doe ook wat sightseeing, de oude vuurtoren uit 1890 staat nu bijvoorbeeld aan het begin van een levendige promenade.

Glorieuze bergen

Glorieuze bergen bepalen het landschap van het eiland. Parque Natural de Pilancones in San Bartolomé de Tirajana is hier een goed voorbeeld van met zijn fantastische toppen bedekt met dennenbossen. Dan is er de Bandama-piek die niet alleen een prachtig natuurlijk gezicht is, maar ook een prachtig panoramisch uitzicht over het eiland biedt. Bekijk het allemaal door een reis door de bergen van Gran Canaria te maken die je helemaal naar de prachtige kust brengt, een auto huren is hiervoor echt noodzakelijk! 

Archeologische locaties

Gran Canaria is veel meer dan alleen eindeloze stranden! Tal van archeologische vindplaatsen verspreid over het eiland demonstreren  het levendige verleden van het eiland. Het museum en de archeologische vindplaats Cueva Pintada (de beschilderde grot) is gebouwd rond de overblijfselen van een oorspronkelijke inheemse nederzetting. Het toont de manier van leven van de oorspronkelijke bewoners van de eilanden. Dan hebben we Arteara Necropolis, een prehistorische begraafplaats. Cenobio de Valerón is een van de meest indrukwekkende plekken hier: een zeer goed bewaard gebleven en enorme gemeenschappelijke graanschuur. Ga snel een auto huren Gran Canaria zodat je al deze locaties kunt bezoeken. 

Unieke cultuur

Met zo’n culturele rijkdom om mee op te scheppen, is het geen verrassing dat er genoeg te zien is op het eiland Gran Canaria. Musea die je moet bezoeken zijn onder meer Casa de Colon (Columbus House; gewijd aan de rol die de Canarische Eilanden speelden bij de ontdekking van Amerika), Museo Elder de la Ciencia y la Tecnologia (het Museum van Wetenschap en Technologie) en het Canarische Museum (gewijd aan de Canarische cultuur).

Gastronomische hoogstandjes

Gran Canaria heeft een gevarieerde keuken, dus pak een vork en eet smakelijk! Exquise lokaal geproduceerde groenten en fruit, een schat aan aromatische kruiden en zoveel verse zeevruchten als je hartje begeert, maken van elke maaltijd hier een traktatie voor de zintuigen. De meest populaire vleessoorten zijn konijn, varken en geit. In Santa María de Guía vind je een aantal behoorlijk verbazingwekkende Guía Flower Cheese, deze heeft ook de Beschermde Oorsprongsbenaming.

Uit de krant