Foto: Hoedemaekers Venray.
Foto: Hoedemaekers Venray.

Waarderingspenning voor Gerda Peeters

Nieuws

Wethouder Lucien Peeters heeft donderdag de bronzen waarderingspenning van de gemeente Venray uitgereikt aan Gerda Peeters-Schers (76).

Peeters kreeg de onderscheiding voor haar jarenlange inzet als vrijwilligster voor uiteenlopende organisaties. De lijst met vrijwillige functies van Gerda Peeters voor kerk en samenleving is lang. Ze was acht jaar voorzitter van de Limburgse Vrouwenbond, afdeling Merselo. Van de LVB was ze ook twee jaar bestuurslid en twee jaar penningmeester. Zij ontving in 1998 voor al haar werkzaamheden een zilveren erespeld van de Vrouwen Vereniging Merselo. In de jaren '80 startte Peeters met diverse werkzaamheden voor de kerk in Merselo. Ze werd uiteindelijk kosteres en acoliet. Eind jaren '80 werd haar gevraagd of ze bereid was avondwaken te leiden, en ze heeft dit vele jaren in goede banen geleid. Zij heeft tevens tot eind 2010 de pastorie van de 'oud-pastoor' van Merselo in Vredepeel gepoetst en zowel de pastoor als de huishoudster met raad en daad terzijde gestaan.

Ook in de Paterskerk verzorgde zij jaren mede de avondwake. Naast al deze drukke werkzaamheden ging ze twintig jaar lang met de collectebus voor de Hartstichting langs de Merselose deuren en was ze vijftien jaar vrijwilligster voor De Zonnebloem-afdeling De Peelbloem. In 2011 werd Peeters vrijwilligster bij de Zorggroep, eerst bij De Tol in het Ambachtskwartier, later bij De Mulder in Veltum. Wekelijks ondersteunde ze bij activiteiten en was altijd in voor een praatje of een wandeling met de bezoekers van de dagopvang. Bij De Mulder is ze een 'maatje' geworden van enkele bewoners. Wekelijks bezoekt zij de bewoners en geeft hen wat extra aandacht en ondersteuning in het behoud van hun eigen regie. Gerda Peeters wordt omschreven door bewoners en werknemers als een vrijwilliger die zich onderscheidt door haar gouden hart en haar geweldige inzet.

Uit de krant