Toos Voermans werd in het zonnetje gezet. Foto: Hoedemaekers Venray.
Toos Voermans werd in het zonnetje gezet. Foto: Hoedemaekers Venray.

Waarderingspenning voor Toos Voermans

Algemeen

Burgemeester Hans Gilissen heeft maandag de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray uitgereikt aan Toos Voermans-van Ool. Dat gebeurde tijdens de jaarvergadering van de KBO Oirlo bij gelegenheid van haar afscheid van het bestuur.

Toos Voermans (75) is vanaf 2005 bestuurslid van de KBO, afdeling Oirlo (190 leden). Als bestuurslid bepaalde ze mede het algemene beleid en bewaakte dit tijdens de vele verenigingsactiviteiten. Daarnaast is Toos Voermans al vele jaren (mede)organisator en stimulator van de wekelijkse jeu-de-boulesactiviteiten en de jaarlijkse uitwisselingen met de KBO-afdelingen Oostrum, Meerlo, Castenray en Wanssum. Zij spant zich in om zo veel mogelijk Oirlose senioren te betrekken bij de wekelijkse kaartmiddagen in het gemeenschapshuis voor zowel leden als niet-leden.

Daarnaast maakt ze deel uit van de werkgroep van het cluster Castenray-Oirlo-Oostrum dat jaarlijks een meerdaagse reis organiseert voor zo'n 40 tot 50 leden. Dit gezelschap heeft onder andere Friesland, de Moezelstreek, de Belgische kust en Noord-Duitsland bezocht. Ook bij de maandelijkse kienmiddagen en de wekelijkse fietstochten in de zomer was ze medeorganisator. Tevens is Toos Voermans een van motoren achter de drie jaarlijkse bedevaarten; naar Smakt (georganiseerd door de afdeling Oirlo), Kevelaer (Oostrum) en Wittem (Castenray).

Toos Voermans zet zich verder al vele jaren geheel belangeloos in voor de oudere inwoners van de kern Oirlo en is daarmee een voorbeeld voor velen. Er wordt nooit tevergeefs een beroep op haar gedaan. Door haar persoonlijke benadering draagt ze haar steentje bij aan de onderlinge sociale binding en activering van de ouderen in Oirlo en de omliggende kernen.

Uit de krant