Zaalvoetballer Nathan van Gerven begint aan een nieuw avontuur bij de Belgische club Hasselt.
Zaalvoetballer Nathan van Gerven begint aan een nieuw avontuur bij de Belgische club Hasselt. Foto: Persfoto

Nathan van Gerven naar Hasselt

Algemeen

Nathan van Gerven (19) gaat in het nieuwe seizoen spelen bij de beloften van de Belgische eersteklasser uit Hasselt-Genk. 

De aanvoerder van hoofdklasser Lake Valley bekroont hiermee een sterk seizoen met een mooie transfer. Vorig seizoen kon hij deze stap al maken nadat hij was geselecteerd voor Nederland 0-19, maar de Venrayse zaalvoetballer koos er toen vanwege studie nog voor om niet te gaan. Van Gerven wil zich verder ontwikkelen in het zaalvoetbal en krijgt nu opnieuw de kans om bij de Belgische club aan de slag te gaan. Hij gaat in eerste instantie spelen bij de beloften, met doorstroommogelijkheden naar het eerste team. De beloften spelen in een 0-21-competitie, die wekelijks op vrijdagavond door heel België wordt afgewerkt voor de wedstrijden van de eerste teams.

Futsal Hasselt was jarenlang een topclub in België. De laatste jaren speelt de vereniging in de middenmoot in de hoogste Belgische competitie. Komend jaar fuseert de club met tweedeklasser FULL Genk. Als FULL Hasselt gaat de fusieclub komend seizoen weer ambitieus verder op het hoogste niveau: in de eerste klasse nationaal. 

Naast het vertrek van Nathan van Gerven kan Lake Valley Fabian Hendriks en Chauncy Heijmans weer verwelkomen. Zij keren terug naar de Venrayse club.

Uit de krant