Ook Venray herdenkt op 4 mei op ingetogen wijze de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en iedereen die daarna  is gevallen voor de vrede
Ook Venray herdenkt op 4 mei op ingetogen wijze de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en iedereen die daarna is gevallen voor de vrede Foto: Henk Lammen

Herdenken en bevrijding vieren tijdens corona

Algemeen Coronavirus

Ook Venray herdenkt maandag 4 mei op ingetogen wijze de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en anderen die hun leven hebben gegeven voor voor de vrede. Grote bijeenkomsten zijn vanwege het heersende coronavirus niet mogelijk, maar er zijn andere manieren om eer betonen aan de slachtoffers en onze verbondenheid met elkaar tot uitdrukking brengen. 

Burgemeester Luc Winants roept iedereen op om 4 mei de hele dag de vlag halfstok te hangen. En vraagt alle Venrayse trompettisten en andere blazers om twee minuten voor acht uur ’s avonds (19.58 uur) het signaal Taptoe te spelen. Gewoon vanuit thuis, vanaf het balkon, uit het open raam of vanuit de tuin. Laat uit heel de gemeente het signaal klinken om de mensen te herdenken die hun leven hebben geofferd voor de vrijheid van anderen.

Burgemeester Winants en voorzitter Gerda van Stelten van het Oranjecomité hebben eerder op de dag een krans gelegd bij het gerenoveerde oorlogsmonument aan het Kerkpad. Om 19.45 uur wordt die kranslegging in een reportage van circa tien minuten op Peel en Maas TV uitgezonden, gevolgd door de traditionele twee minuten stilte op de landelijke tv. 

Grote groepen en bijeenkomsten zijn helaas niet mogelijk. Maar namens een organisatie een krans of bloemstuk leggen bij het oorlogsmonument kan wel.Ook een krans leggen? Stuur dan een mailtje met de naam van de organisatie naar Jacqueline Leenen van de gemeente Venray. Zij coördineert de kransleggingen zodat ze verdeeld over de dag veilig en volgens de RIVM-richtlijnen kunnen gebeuren. Zet er ook even bij op welke plek uw organisatie een krans wil leggen. Mail naar jacqueline.leenen@venray.nl.

Uit de krant