75 jaar vrijheid wordt ook in de gemeente Venray gevierd.
75 jaar vrijheid wordt ook in de gemeente Venray gevierd. Archieffoto Peel en Maas

Venray 75 jaar vrijheid ook op Facebook

Algemeen

Van 18 oktober 2019 tot en met 5 mei 2020 wordt in Venray de bevrijding, 75 jaar geleden, gevierd.

Nog steeds leven we in vrijheid en daarom wordt er, naast herdenken, vooral ook gevierd. Vanaf het feestweekend van 18 tot en met 20 oktober 2019 tot en met 5 mei volgend jaar staan er allerlei evenementen op de planning. Begin deze week is er, naast de al bestaande website, een Facebookpagina gelanceerd, waarmee belangstellenden op de hoogte gehouden worden van alle activiteiten en festiviteiten rondom 75 jaar vrijheid in Venray.

Het feestweekend wordt op vrijdag 18 oktober geopend met een besloten bijeenkomst in het gemeentehuis, waarna vanaf 13.00 uur iedereen welkom is bij de voortzetting van het gebeuren. Het openbare gedeelte wordt feestelijk geopend met livemuziek van Orkest Rooyal. Vervolgens starten de officiële bevrijdingsactiviteiten om 13.30 uur in het Kevin van de Rijdtplantsoen, bij de Sint Petrus' Bandenkerk (Grote Kerk). Om 14.00 uur verplaatsen de festiviteiten zich terug naar het gemeentehuis, waar de vlaggen worden gehesen. Het einde van de publieke activiteiten is om 14.30 uur. Het besloten deel wordt live uitgezonden op Peel en Maas TV.

Op de website, maar zeker ook op de recent gelanceerde Facebookpagina, is meer informatie te vinden over bovenstaande activiteit. Geïnteresseerden kunnen zich hier ook aanmelden voor het openbare gedeelte van het evenement. Bovendien worden ook toekomstige activiteiten en festiviteiten op de pagina gepromoot. Er wordt belangstellenden dan ook aangeraden de pagina te liken en te volgen door op Facebook te zoeken naar @venray75jaarvrij.

De website waarop de agenda staat, is terug te vinden via www.75-jaar-vrijheid-venray.nl.

Uit de krant