Silveren Swaentje voor vrijwilligers Museum Psychiatrie Venray | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Behandelmethoden uit vroeger tijden in Museum Psychiatrie Venray.
Behandelmethoden uit vroeger tijden in Museum Psychiatrie Venray. (Foto: Eigen foto)

Silveren Swaentje voor vrijwilligers Museum Psychiatrie Venray

  Kunst en Cultuur

De vrijwilligers van Museum Psychiatrie Venray krijgen op 19 oktober om 14.30 uur in besloten kring 't Silveren Swaentje uitgereikt.

De doelstelling van de stichting 't Silveren Swaentje is het periodiek uitreiken van het ereteken aan personen, die zich in opvallende mate hebben ingezet om de Venrayse cultuur of het Venrays cultureel erfgoed in woord, geschrift, beeld, muziek of anderszins te accentueren of te behoeden.

Speciaal heeft het toekennen van dit ereteken ook het oogmerk om deze vrijwilligers aan te moedigen om met deze activiteiten dóór te gaan. In de 70' er jaren werd op Servaas door Jan Roodbeen en broeder Bonitus van Gils het initiatief genomen om een museum op te richten en zo het erfgoed van het door de broeders van Liefde uit Gent in België gestichte inrichting te bewaren. Vanuit een commissie werd in 1977 het museum opgericht.

Het bestuur van 't Silveren Swaentje is van mening dat deze groep vrijwilligers door hun specialistisch werk slechts in kleine kring gewaardeerd is voor hun werk, maar dat weerhoudt hen niet om onverstoorbaar door te gaan. Tijdens de uitreiking zal voorzitter Liesbeth Lucassen motiveren waarom deze vrijwilligers in het zonnetje worden gezet.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten