Behandelmethoden uit vroeger tijden in Museum Psychiatrie Venray.
Behandelmethoden uit vroeger tijden in Museum Psychiatrie Venray. Foto: Eigen foto

Silveren Swaentje voor vrijwilligers Museum Psychiatrie Venray

Kunst en Cultuur

De vrijwilligers van Museum Psychiatrie Venray krijgen op 19 oktober om 14.30 uur in besloten kring 't Silveren Swaentje uitgereikt.

De doelstelling van de stichting 't Silveren Swaentje is het periodiek uitreiken van het ereteken aan personen, die zich in opvallende mate hebben ingezet om de Venrayse cultuur of het Venrays cultureel erfgoed in woord, geschrift, beeld, muziek of anderszins te accentueren of te behoeden.

Speciaal heeft het toekennen van dit ereteken ook het oogmerk om deze vrijwilligers aan te moedigen om met deze activiteiten dóór te gaan. In de 70' er jaren werd op Servaas door Jan Roodbeen en broeder Bonitus van Gils het initiatief genomen om een museum op te richten en zo het erfgoed van het door de broeders van Liefde uit Gent in België gestichte inrichting te bewaren. Vanuit een commissie werd in 1977 het museum opgericht.

Het bestuur van 't Silveren Swaentje is van mening dat deze groep vrijwilligers door hun specialistisch werk slechts in kleine kring gewaardeerd is voor hun werk, maar dat weerhoudt hen niet om onverstoorbaar door te gaan. Tijdens de uitreiking zal voorzitter Liesbeth Lucassen motiveren waarom deze vrijwilligers in het zonnetje worden gezet.

Uit de krant