De overhandiging van de penning aan Luc Borst. Foto Hoedemaekers.
De overhandiging van de penning aan Luc Borst. Foto Hoedemaekers.

Waarderingspenning voor Luc Borst

Algemeen

Burgemeester Hans Gilissen heeft de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray uitgereikt aan Luc Borst (71). Dat gebeurde donderdag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de wijk Brukske.

Sinds Luc Borst in 1974 in Brukske kwam wonen, is hij als vrijwilliger actief in Venray. Zo speelde hij in het orkest van Rank Xerox en luisterde hij de wekelijkse missen muzikaal op die in basisschool De Foekepot  en later in het Zonnelied werden gehouden. Hij werd tevens gestrikt vanuit de drum- en showband Venray, later opgegaan in Schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan, om 'hulpsinterklaas' te zijn bij bedrijven, instellingen en bij mensen thuis. Vanaf de begin jaren '90 doet hij dit ook voor de wijk Brukske. Zijn 'carrière' als hulpsint begon al 50 jaar geleden in zijn toenmalige woonplaats Haarlem en omgeving.

Sinds 2006 is hij lid van de jeu-de-boulesclub JBC Venray 80, waarvan hij ook enkele jaren voorzitter is geweest. In deze functie was hij actief betrokken  bij de realisatie van het Bouledrome aan het Speulpark. Bij vastelaovesvereniging De Piëlhaas en jeugdvastelaovesvereniging De Hazekeutel verdiende hij zijn sporen als ontwerper en bouwer van wagens, decorbouwer, lid van de commissie optocht en jurylid bij de optocht en het Vorstenbal.

Daarnaast is Luc Borst al ruim twaalf jaar redacteur en motivator van de INFO, de maandelijkse wijkkrant van Brukske, en was hij betrokken bij diverse werk- en klankbordgroepen die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het Masterplan Brukske.


Uit de krant