Prins Paul VI en zijn adjudanten Ben van Daal (links) en Sjoerd van der Coelen. Foto: Hoedemaekers Venray.
Prins Paul VI en zijn adjudanten Ben van Daal (links) en Sjoerd van der Coelen. Foto: Hoedemaekers Venray.

Paul Rutten prins De Piëlhaas

Algemeen

Paul Rutten is zaterdagavond tijdens de prinsenproclamatie in een bomvolle schouwburg uitgeroepen tot nieuwe prins van de 7x11-jarige vastelaovesvereniging De Piëlhaas in Venray. Prins Paul VI wordt bijgestaan door zijn adjudanten en boezemvrienden Ben van Daal en Sjoerd van der Coelen.

Prins Paul VI woont samen met Wendy Litjens. Ze hebben  twee zonen: Sem (5) en Mees (4). De hobby's van prins Paul VI zijn onder meer (zaal)voetbal, wielrennen en vastelaovend vieren. Hij zet zich al jaren op allerlei fronten in voor De Piëlhaas en presenteert onder meer de Roetsj, het Peel en Maas TV-programma Venray van toen, de Singelloop en het sportgala in Venray.  Paul Rutten werkt als leraar Engels en coördinator mavo bovenbouw op het Elzendaalcollege in Boxmeer. Samen met adjudant Sjoerd is hij al sinds 2006 actief  op Circus Mök. Eerst als 'de Wouten' en later nog in diverse andere rollen. 

Adjudant Ben woont samen met Lisa Ottenheim. Samen hebben ze twee kinderen: Siem (3) en Pip (0,5 jaar).  Hij werkt als gereedschapsmaker/ onderhoudsmonteur bij NTS Hermus in Venray. Zijn hobby's zijn: (zaal)voetbal, darten, wielrennen en vastelaovend vieren. 

Adjudant Sjoerd woont samen met Loes Elbers. Zij verwachten in maart hun eerste kind. Sjoerd van der Coelen werkt als accountmanager bij ArboNed, is trainer van Volharding in Vierlingsbeek en net als Paul Rutten en Ben van Daal een echte vastelaovesvierder. 

Hun leus: 'Vastelaovesles hoëve weej ollie nie te gaeve, dus buuk àn de kant en same 'n geweldig fieëst belaeve'. 

Het nieuwe trio werd zaterdagavond na het aftreden van prins William I (Arts) en zijn adjudanten Don Mulders en Twan Bloemen aan  het publiek gepresenteerd.

In het Peel en Maas Journaal dinsdagavond een verslag. Aanvang: 19.00 uur (herhaling elk uur tot en met woensdagavond 18.00 uur).

Uit de krant