Oud-raadslid Gerrit Janssen overleden

Column

In de week voor Kerstmis is oud-raadslid Gerrit Janssen (91) overleden. Hij was al geruime tijd ziek. De crematie vond plaats op 23 december.

Gerrit Janssen is geboren in Renkum. Hij kwam midden jaren vijftig naar Venray om personeelschef te worden bij Inalfa. Dat bleef hij tot aan zijn pensionering in 1983. In 1966 kwam hij in de gemeenteraad voor de werknemerslijst van Grad Schols. Deze lokale partij ging een paar jaar later op in Samenwerking Venray. Tot 1986 was Janssen onafgebroken raadslid. De laatste vier jaar voor het CDA dat in 1982 werd opgericht. Eind 1989 keerde hij nog enkele maanden terug als opvolger van de overleden Jo van Oers.

Gerrit Janssen was het eerste protestantse gemeenteraadslid in Venray. Hij heeft veel betekend voor de protestantse geloofsgemeenschap. Zo was hij nauw betrokken bij de hervormde kerk in Blitterswijck en de protestantse kerk Het Zonnelied in Venray. 'Samen met zijn vrouw Drina was hij de spil in onze kerk', meldt de protestantse kerk op haar website. Hij was oprichter van de eerste protestant-christelijke school (nu De Hommel) in Venray. Daarnaast vervulde hij veel bestuursfuncties zoals bij het FNV, zorgcentrum Het Schuttersveld, Gezinszorg Noord-Limburg en de Hervormde Kerkenraad.

Uit de krant