Locoburgemeester Jan Loonen speldt de onderscheiding op. Rechts gedeputeerde Patrick van der Broeck.  Foto: Hoedemaekers Venray.
Locoburgemeester Jan Loonen speldt de onderscheiding op. Rechts gedeputeerde Patrick van der Broeck. Foto: Hoedemaekers Venray.

Lintje voor Eef Zeelen

Algemeen

Locoburgemeester Jan Loonen heeft zaterdag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Eef Zeelen (71) uit Venray. Hij ontving de onderscheiding ter gelegenheid van het nieuwjaarstoernooi in het Bouledrome. Eef Zeelen is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Eef Zeelen is al jaren op een intensieve manier betrokken bij de sport jeu-de- boulessport. Vele jaren was hij voorzitter van JBC 80 Venray. Naast de algemene leiding van de vereniging organiseerde hij wedstrijden en toernooien, onderhield de contacten met de media en representeerde de club bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond. Naast JBC 80 Venray kent de gemeente Venray nog zes andere jeu-de-boulesverenigingen. Door het gebrek aan een goede binnenaccommodatie was er nagenoeg geen gelegenheid om in de periode november tot maart de sport te beoefenen. De vraag hiernaar werd echter steeds groter. In 2007 werd door een werkgroep onder voorzitterschap van Eef Zeelen de aanzet gegeven tot het realiseren van een Bouledrome, een binnen- en buitenaccommodatie waar alle verenigingen gehuisvest kunnen worden, wedstrijden en toernooien kunnen plaatsvinden en overige activiteiten in relatie tot de jeu-de-boulessport georganiseerd kunnen worden.

De werkgroep werd in 2009 een stichting, eveneens onder voorzitterschap van Zeelen. Een intensief traject van overleg met de diverse verenigingen en gemeente (de keuze van een geschikte locatie, de ontwikkeling van de plannen, de financiering, de bouw, het opstellen van een beleidsplan etc.) volgde. De accommodatie werd in het najaar van 2012 in gebruik genomen.  Eef Zeelen is verder als scheidsrechter, wedstrijdleider en docent actief geweest voor de Nederlandse Jeu de Boules Bond (2010-2014).

Uit de krant