De bekendmaking van de nieuwe naam: Borggraaf Paviljoen. Foto: Henk Lammen.
De bekendmaking van de nieuwe naam: Borggraaf Paviljoen. Foto: Henk Lammen.

Borggraaf Paviljoen naam museum

Algemeen

Borggraaf Paviljoen. Dat is de naam van het nieuwe museum dat in januari 2017 zijn deuren opent aan het Goumansplein in Venray.

In De Kemphaan werd de nieuwe naam woensdagmiddag tijdens een feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst bekendgemaakt. Borggraaf Paviljoen vervangt de werknaam Huys van Venray. Vanaf januari 2017 is in het museum aan het park bij de Grote Kerk de geschiedenis van Venray vanaf de prehistorie tot nu te zien.

In het Borggraaf Paviljoen krijgen onder meer de collecties van het Venrays Museum en het Museum voor de Psychiatrie van Vincent Van Gogh een plek. Tevens wordt de ruimte van 800 vierkante meter de uitvalsbasis voor het Historisch Platform Venray, het Digilab, RooyNet, de Archeologische Werkgroep, het Rooys Gidsen Gilde en de VVV.

"In het museum wordt zowel de cultuurhistorie als de geschiedenis van de psychiatrie in Venray in beeld gebracht. Die combinatie komt ook tot uitdrukking in de naam Borggraaf Paviljoen en de subtitel 'museum van streek en geest', zegt Gerard de Beijer, voorzitter van de projectgroep Huys van Venray en voorzitter van het Venrays Museum.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. Vrijdag ook in het Peel en Maas Journaal een verslag. Aanvang: 19.00 uur. 

Uit de krant