Logo peelenmaasvenray.nl
Op het voetpad langs de kerk 'waait het altijd' en het beeld van de monnik geeft geen 'warm welkomstgevoel'.
Op het voetpad langs de kerk 'waait het altijd' en het beeld van de monnik geeft geen 'warm welkomstgevoel'. (Foto: Henk Willemssen)

'Mooiere looproute stadspark'

  Column

De plannen voor het stadspark zijn klaar. Over een jaar wordt begonnen met de inrichting van het nu nog kale grasveld bij de Grote Kerk. Vanaf het voorjaar van 2017 kunnen de centrumbezoekers genieten van een mooi, groen park met een historische knipoog. Het gebied doet nu vooral dienst als looproute tussen het centrum en de parkeerplaats aan de Raadhuisstraat.

In de commissievergadering presenteerde Johan Coenders het ontwerp. Een klankbordgroep met direct betrokkenen (zoals bewoners, kerkbestuur en stichting Stadspark) is met het ontwerpteam van de gemeente aan de slag gegaan. Al heel lang wordt er gesproken over een mooiere invulling van de voormalige begraafplaats. Nu de bouw van het museum op het Mgr. Goumansplein begint, is het een goed moment ook het grasveld aan te pakken.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten