Van links naar rechts: Geert Beckers, Sjraar Arts en Jos Hebben, contactpersonen leerlingen groep 7/8.
Van links naar rechts: Geert Beckers, Sjraar Arts en Jos Hebben, contactpersonen leerlingen groep 7/8.

Open huis Raayland College

Algemeen

Op woensdag 20 januari zijn leerlingen van de groepen 7/8 van basisscholen met hun ouders en vrienden welkom tijdens het open huis van het Raayland College in Venray.

Dit jaarlijks terugkerende evenement is deze keer in een geheel nieuw jasje gestoken. Passend bij de onderwijsvernieuwingen die de school doorvoert, begint het open huis à la carte met een persoonlijk welkomstgesprek waarin de leerlingen hun eigen menu voor het open huis kunnen samenstellen. De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een belangrijke stap voor leerlingen. "Wij helpen leerlingen de juiste keuze voor een school te maken", zegt Geert Beckers, een van de teamleiders die verantwoordelijk is voor de contacten met de basisscholen en de voorlichting aan leerlingen van groep 7/8. "Daarom start het open huis met een welkomstgesprek. Een docent bespreekt met de leerling en zijn of haar ouders welke vragen ze hebben en waar ze terecht kunnen voor informatie. Er zijn workshops over allerlei onderwerpen zoals het nieuwe mentoraat, begeleiding bij dyslexie, Cambridge Engels en techniekonderwijs. En er is een vakkenmarkt en vraag- en ontmoetingsruimte. Met het open huis geven we een kijkje in onze keuken. We bieden leerlingen ook aan om een dag mee te lopen. Dan kun je pas echt ervaren of je je thuis voelt op onze school. Leerlingen en ouders die vragen hebben kunnen altijd bij ons terecht."

Om leerlingen een idee te geven van de lessen op het Raayland College zijn er masterclasses. Ook hierbij kunnen leerlingen kiezen uit verschillende vakken en onderwerpen. De masterclasses vmbo/praktijkonderwijs zijn begin januari geweest. De masterclasses voor havo/vwo zijn op woensdag 24 februari . Leerlingen van groep 8 krijgen hiervoor nog een uitnodiging.

Uit de krant