Logo peelenmaasvenray.nl
Het team van het Raayland College.
Het team van het Raayland College.

Raayland College in finale NK debatteren

  Column

In het Gemeentelijk Gymnasium in Hilversum hebben vijf leerlingen van het Raayland College uit Venray zaterdag de vierde plaats behaald tijdens de eerste ronde van het NK debatteren. Door dit resultaat mogen Yassin Achour, Sanne Alards, Rowan van den Broeck, Laura Harks en Max de Rijk op 23 januari 2016 deelnemen aan de finale in Utrecht. Aan de voorronde deden 36 scholen mee.

In de eerste ronde kwam het team van het Raayland College uit tegen het Bonaventura College uit Leiden. Deze school kon echt niet op tegen het verbaal geweld van de Venrayse sprekers. In een debat over gemeenteraden won het Raayland College overtuigend met 3-0. De tweede ronde tegen het Elzendaal College uit Boxmeer was spannender. In deze ronde verloren de Venraynaren nipt op het gebied van presentatie, maar de argumentatie leverde weer winst op, zodat ook deze ronde gewonnen werd. In de laatste ronde werd er gedebatteerd over het openlijk afstand nemen van de daden van IS door moslims. Het Adelbert College uit Wassenaar won hier de argumentatie, maar nu was de presentatie van het Raaylandse team zo sterk, dat ook in deze ronde de winstpunten naar Venray gingen. Twee sprekers eindigden in de top tien van het individuele klassement. Rowan van den Broeck werd zesde en Laura Harks achtste. Dit jaar deed de Venrayse school voor het eerst mee met het vermakelijke ballondebat, waarbij Yassin een Marokkaan speelde. Hij deed dit zo leuk dat hij de tweede prijs behaalde.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten