Waarderingspenning voor Rob Greevink | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl

Waarderingspenning voor Rob Greevink

  Sport

Rob Greevink kreeg zaterdagavond  uit handen van wethouder Lucien Peeters de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray. De penning werd uitgereikt tijdens de viering van het 40-jarig jubileum van taekwondovereniging Tong-il Venray.

Rob Greevink (60) verzorgt al veertig jaar meerdere avonden per week taekwondotrainingen voor Tong-il Venray. Daarnaast begeleidt hij regelmatig leden naar wedstrijden en examens en verzorgt hij gasttrainingen en demonstraties. Ook gaf hij incidenteel trainingen op basisscholen en voortgezet onderwijs.

Onder leiding van Rob Greevink heeft Tong-il een wereldkampioen voortgebracht, diverse Europese kampioenen en veel medaillewinnaars op WK's, EK's en NK's. Gedurende zijn voorzitterschap van de vereniging gaf hij richting aan de doelstellingen van Tong-il Venray. Door zijn optreden stimuleerde en motiveerde hij bovendien de leden om als vrijwilliger actief te zijn binnen en buiten de vereniging. Daarmee wist hij een grote sociale en maatschappelijke betrokkenheid van Tong-il-leden te bewerkstelligen.

Rob Greevink vertegenwoordigde gedurende die veertig jaar ook de vereniging naar buiten bij onder andere sportgala's, demonstraties en bijeenkomsten. Verder verzorgde hij de pr bij examens en wedstrijden en was hij afgevaardigde bij Taekwondo Bond Nederland. Op nationaal niveau verzorgde hij de wekelijkse trainingen voor de leden van het nationale team. Daarnaast was hij betrokken bij de selectie van sporters voor EK's, WK's en andere internationale toernooien en de scouting van aanstormend talent met een ambitie om de internationale top te bereiken.

Foto: Hoedemaekers Venray.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten