Afbeelding

Lintje voor Rob Hermans

Nieuws

Burgemeester Hans Gilissen heeft vrijdagmiddag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Rob Hermans (62) uit Venray. Hij ontving de onderscheiding ter gelegenheid van zijn afscheid van de politieorganisatie. Rob Hermans werd benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 Rob Hermans is bijna 45 jaar werkzaam bij de politie als commissaris van politie, tegenwoordig als algemeen commandant van de staf grootschalig- en bijzonder politieoptreden regio Limburg-Noord.

Hij was onder meer portefeuillehouder op de gebieden conflict- en crisisbeheersing, contraterrorisme en vrijwillige politie en volontairs. Hermans wordt vooral geroemd om zijn persoonlijke aandacht voor de (politie-)mensen. Daarnaast is hij een autoriteit op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing.

Hij was ook maatschappelijk actief. Onder meer als lid van de medezeggenschapsraad in het basisonderwijs in de jaren '80 en als bestuurslid van Lionsclub Venray. Als veilingmeester heeft hij zich persoonlijk ingezet voor fondsenwerving voor goede doelen. In de beginjaren '90 heeft hij zich ingezet voor het behoud van het Politiemuseum Rheden, toen dat vanwege de reorganisatie van gemeentepolitie naar regiopolitie verloren dreigde te gaan.

Voor Atletiekvereniging Achilles-Top Kerkrade heeft Rob Hermans jarenlang succesvol deelgenomen aan nationale (33 x Nederlands kampioen) en internationale kampioenschappen en toernooien. Voor zijn verdiensten voor de Atletiekunie ontving hij in 2009 de erespeld en werd hij benoemd tot lid van verdienste van Zuid-Nederland.

Foto: Hoedemaekers.

Uit de krant