Logo peelenmaasvenray.nl

Lintje voor Rob Hermans

  Nieuws

Burgemeester Hans Gilissen heeft vrijdagmiddag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Rob Hermans (62) uit Venray. Hij ontving de onderscheiding ter gelegenheid van zijn afscheid van de politieorganisatie. Rob Hermans werd benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 Rob Hermans is bijna 45 jaar werkzaam bij de politie als commissaris van politie, tegenwoordig als algemeen commandant van de staf grootschalig- en bijzonder politieoptreden regio Limburg-Noord.

Hij was onder meer portefeuillehouder op de gebieden conflict- en crisisbeheersing, contraterrorisme en vrijwillige politie en volontairs. Hermans wordt vooral geroemd om zijn persoonlijke aandacht voor de (politie-)mensen. Daarnaast is hij een autoriteit op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing.

Hij was ook maatschappelijk actief. Onder meer als lid van de medezeggenschapsraad in het basisonderwijs in de jaren '80 en als bestuurslid van Lionsclub Venray. Als veilingmeester heeft hij zich persoonlijk ingezet voor fondsenwerving voor goede doelen. In de beginjaren '90 heeft hij zich ingezet voor het behoud van het Politiemuseum Rheden, toen dat vanwege de reorganisatie van gemeentepolitie naar regiopolitie verloren dreigde te gaan.

Voor Atletiekvereniging Achilles-Top Kerkrade heeft Rob Hermans jarenlang succesvol deelgenomen aan nationale (33 x Nederlands kampioen) en internationale kampioenschappen en toernooien. Voor zijn verdiensten voor de Atletiekunie ontving hij in 2009 de erespeld en werd hij benoemd tot lid van verdienste van Zuid-Nederland.

Foto: Hoedemaekers.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten