Afbeelding

Themabijeenkomst SP

Venray

SP Venray houdt op woensdag 5 oktober vanaf 19.30 uur in MFC Brukske in Venray een bijeenkomst om mensen bewust te laten worden van de feiten over de huisvesting van arbeidsmigranten en andere woonurgente groepen.

Na de opening door dagvoorzitter Alda Haegens geeft Fons Merken een presentatie met feiten over arbeidsmigranten en de huisvesting van woonurgente groepen. Na deze presentatie vinden twee forumdiscussies plaats. De eerste gaat over nut en noodzaak van arbeidsmigranten. Deelnemers zijn Jochem de Boer (Algemene Bond Uitzendondernemingen ABU), Peter van Dijck (LLTB Venray), Erik Pentenga (FNV), Jan Hendriks (SP Venray) en Martijn van der Putten (D66-wethouder Wonen gemeente Venray).

De tweede discussie gaat over woonvormen voor woonurgente groepen. Specifiek gaat het dan over de stelling: 'Het huisvesten van woonurgenten in midstay voorzieningen is een oplossing voor de doorstroming'. Deelnemers zijn Han van Breugel (Uitzendbureau EU-people), Ruud van Dijk (Vereniging Huisvesters Arbeidsmigranten VHA), Daan Prevoo (SP-gedeputeerde Wonen provincie Limburg), Ivo van Rees (Wonen Limburg) en een vertegenwoordiger van Stichting Arka.

Uit de krant