Vrijdag wordt het kerstverhaal bij de kerststal op de Grote Markt uitgevoerd. Foto: Henk Lammen.
Vrijdag wordt het kerstverhaal bij de kerststal op de Grote Markt uitgevoerd. Foto: Henk Lammen.

Levend kerstverhaal

Venray

Ze zijn er helemaal klaar voor, de leerlingen van groep 8 van basisschool De Hommel in Venray. Samen met enkele jeugdleden van schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan in Venray voeren ze vrijdag 11 december rond 16.45 uur op de Grote Markt het kerstverhaal uit.

"Met levende dieren zoals een ezel en een kudde schapen. Herder Jan Manders trekt met zijn schapen door het centrum van Venray en zal op de Grote Markt even halt houden. Ondertussen zingt Ars Musica kerstliederen en wordt de kerststal opengesteld. Ja, dat moet een mooi gezicht zijn. Nu maar hopen dat het een paar uur droog blijft", zegt Bernie van Lierop, bestuurslid van de Stichting Winterpret Venray.

Met het uitbeelden van het kerstverhaal begint een nieuw evenement op de Grote Markt: Kerstboom in het licht. Hiervoor hebben de Stichting Kerststal Venray, Winterpret Venray, Venray Centraal, Venray Bloeit en Peel en Maas (TV) de handen ineengeslagen. Om 18.30 uur wordt vervolgens de ijsbaan op het Schouwburgplein officieel geopend.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Uit de krant