Logo peelenmaasvenray.nl

Subsidie ijsbaan van 10.000 euro

  Column

De stichting Winterpret Venray krijgt van de gemeente 10.000 euro subsidie. Omdat pas sinds kort bekend is dat de ijsbaan op het Schouwburgplein daadwerkelijk doorgaat, liep Winterpret de evenementensubsidie van de gemeente mis. De aanvraag voor dit jaar had voor 1 mei moeten zijn ingediend.

Als compensatie heeft het college besloten een incidentele subsidie van 10.000 euro over te maken aan de stichting Winterpret Venray. De organisatie heeft het budget flink omlaag gebracht. In eerste instantie was er sprake van een begroting van 120.000 euro. Door kritisch naar de kosten te kijken is het bedrag verlaagd naar 87.000 euro. Aan sponsorgelden is 62.100 euro binnengehaald. Het gat van 25.000 euro denkt de organisatie te kunnen dichten tijdens het schaatsevenement, dat duurt van 11 december tot en met 3 januari. De opbrengsten moeten komen uit entreegelden, schaatsenverhuur, horeca, feestavonden en andere acties. Naast de subsidieverlening staat de gemeente ook garant voor maximaal 15.000 euro. Dit bedrag kan worden aangesproken bij een onverwacht exploitatietekort. 

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten