De X-triathlon bestaat, net als een gewone triathlon, uit zwemmen, fietsen en hardlopen Foto: archief Peel en Maas
De X-triathlon bestaat, net als een gewone triathlon, uit zwemmen, fietsen en hardlopen Foto: archief Peel en Maas Foto: Archief Peel en Maas

Inschrijving X-triathlon gestart

Sport

Op zondag 19 mei 2019 organiseren Iedereen Kan Sporten en MEE Noord- en Midden-Limburg weer de X-triathlon voor mensen met een beperking in Venray. Deze triathlon is zo aangepast dat iedereen, met welke beperking dan ook, mee kan doen. Deelnemers, buddy's en vrijwilligers schrijven zich in via http://www.iedereenkansporten.nl/x-triathlon

De X-triathlon bestaat, net als een gewone triathlon, uit zwemmen, fietsen en hardlopen. Maar dan aangepast, bijvoorbeeld op het gebied van afstand en tijd. Je kunt zelfstandig meedoen of samen met een buddy. Ga je voor de snelste tijd, schrijf je dan in voor het wedstrijdparcours. Gaat het je vooral om het meedoen, schrijf je dan in voor het recreantenparcours.

Ook buddy's en vrijwilligers zijn van harte welkom om de X-triathlon mogelijk te maken. Als buddy ondersteun je deelnemers tijdens de triathlon. Als vrijwilliger draag je een steentje bij om alles op rolletjes te laten verlopen. Bijvoorbeeld bij het opbouwen en afbreken van het parcours, maar ook tijdens de X-triathlon. 

De eerste X-triathlon in 2018 was een groot succes en is tevens de winnaar van de Breedtesportprijs van gemeente Venray.

Hieronder een verslag van de eerste editie, in juni 2018, op Peel en Maas TV. 

Uit de krant