Het nieuwe hoofdkantoor van Inalfa Roof Systems. Foto: Rikus ten Brücke.
Het nieuwe hoofdkantoor van Inalfa Roof Systems. Foto: Rikus ten Brücke.

Nieuw hoofdkantoor Inalfa officieel open

Nieuws

Inalfa Roof Systems, leverancier van schuifdaksystemen voor de automobiel- en truckindustrie wereldwijd, heeft een nieuw hoofdkantoor in Venray. Ongeveer anderhalf jaar na aanvang van de bouw wordt het nieuwe onderkomen aan De Amfoor op het bedrijventerrein in Oostrum vandaag officieel geopend.

De nieuwbouw is gerealiseerd middels een samenwerking tussen Inalfa, de gemeente Venray, de provincie Limburg en ontwikkelings- en investeringsmaatschappij LIOF. De multinational, met negentien vestigingen wereldwijd, zal de komende jaren verder inzetten op groei en innovatie.

In 2020 wil het met een marktaandeel van 35 procent nummer één binnen de bloeiende branche worden. Het streven is om de omzet in een paar jaar tijd te verdubbelen (van 928 miljoen in 2015 en ruim een miljard dit jaar tot 2 miljard in 2020), evenals het aantal werknemers (rond de 4000 nu tot ruim 8000 over vier jaar). De werkgelegenheidsgroei in Venray zal relatief laag blijven: van de plusminus 800 mensen die nu in de hoofdvestiging van Inalfa werken (onder wie de helft hoogopgeleide engineers) komen er maximaal 50 bij, een stijging van ruim vijf procent. De prognose is dat het aantal wereldwijd verkochte schuifdaken in deze periode zal stijgen van jaarlijks 4,5 miljoen naar 8,5 miljoen. De verhuizing is overigens nog niet helemaal achter de rug. Rond de 200 werknemers verblijven momenteel nog op het oude hoofdkantoor op de Maasheseweg in Venray. Naar verwachting zal de totale verhuizing in september afgerond zijn.

Tijdens Kies Techniek 2017, die in het voorjaar van volgend jaar gehouden wordt, zal Inalfa de deuren openzetten voor het grote publiek. Geïnteresseerden zijn dan van harte welkom om een kijkje te nemen in het nieuwe gebouw en het ontwikkel- en productieproces van de schuifdaken van Inalfa.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie over de opening van Inalfa Roof Systems. Foto's: Rikus ten Brücke

De reportage van de opening is hieronder te zien:



Uit de krant