Nominaties architectuurprijs Venray

Algemeen

De gemeente Venray reikt op vrijdag 17 juni in samenwerking met het Adviesbureau Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) voor de zesde keer dé Architectuurprijs Venray uit.

Het ARK heeft zeven bijzondere projecten genomineerd en iedereen mag een stem uitbrengen op de favoriet. De genomineerde gebouwen en projecten zijn het kantoor en productiehal van Inalfa Roof Systems in Oostrum, een dubbel woonhuis aan de Dr. Kortmannweg 16A & B in Venray, appartementen en patiowoningen aan de Adelaar in Venray, het MFC Brukske aan de Kiosk in Venray, het Vincentiushof in Venray, Odeon aan de Hoenderstraat in Venray en de Laathof aan de Hoenderstraat en Bontekoestraat in Venray.

De genomineerde gebouwen en projecten zijn allemaal in 2014 en 2015 gerealiseerd. Dit jaar worden er wederom twee prijzen uitgereikt: een vakprijs én een publieksprijs. De vakprijs wordt uitgereikt door een jury, bestaande uit architecten en ontwerpers. De publieksprijs daarentegen wordt bepaald door de inwoners van de gemeente Venray. Het project waarop de meeste stemmen uitgebracht worden, mag de prijs in ontvangst nemen. In mei mag er worden gestemd. Op de site van de gemeente, www.venray.nl, staat meer informatie en een omschrijving van de genomineerde projecten. Belangstellenden zijn uitgenodigd de prijsuitreiking bij te wonen op 17 juni vanaf 16.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Graag van tevoren aanmelden via e-mail gemeente@venray.nl of telefoon (0478)523333.

Uit de krant