Eind dit jaar sloop flats Zuidsingel

Venray

De flats aan de Zuidsingel in Venray worden eind dit jaar gesloopt. Dat meldde wethouder Martijn van der Putten (D66) in de commissie Wonen.

Leo Philipsen (CDA) had vernomen dat de gemeente statushouders in de flats zou willen huisvesten. "Die geruchten wil ik meteen de kop indrukken", reageerde Van der Putten. "Wonen Limburg gaat de flats in de tweede helft van dit jaar slopen." Dat zal gebeuren als het bestemmingsplan voor de nieuwbouw rond is. "Het is bijna klaar en dan volgt nog een procedure van 26 weken. Na de sloop wordt meteen begonnen met de bouw van huurwoningen."

Wonen Limburg heeft vorig jaar 25 huurwoningen toegewezen aan statushouders, voor 76 personen. "Dit is slechts 9 procent van het aantal vrijgekomen huurwoningen", zei Van der Putten. Momenteel loopt het initiatief van de dorpsraden. De dorpen hebben leegstaande panden van particulieren aangemeld voor mogelijke huisvesting van statushouders. Wonen Limburg onderzoekt of de woningen aan de eisen voldoen. Van der Putten verwacht dat in de tweede helft van dit jaar er wellicht nog meer statushouders moeten worden gehuisvest. "We zoeken naar een oplossing om de druk op de sociale woningmarkt te verminderen."

Uit de krant