Logo peelenmaasvenray.nl
Burgemeester Hans Gilissen spelt de onderscheiding op bij Ria Flinsenberg-Steeghs. Foto: Hoedemaekers.
Burgemeester Hans Gilissen spelt de onderscheiding op bij Ria Flinsenberg-Steeghs. Foto: Hoedemaekers.

Bronzen Waarderingspenning voor Leunse

  Leunen

Ria Flinsenberg-Steeghs (69) uit Leunen mag zich drager van de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray noemen. Burgemeester Hans Gilissen reikte haar de penning uit bij haar afscheid als lid van het bestuur van de dorpsraad in Leunen.

Ria is sinds 2006 actief als bestuurslid van de dorpsraad van Leunen. Binnen de dorpsraad  richtte zij verschillende werkgroepen op waaronder de Trimtuin Leunen. Daarnaast participeerde ze in de Werkgroep Verkeersveiligheid en de werkgroep Verbeterde Entrees. Deze werkgroep tekende voor de aankleding van de Albionstraat met rozenperken en beukenhagen en de plaatsing van diverse welkomstborden bij alle invalswegen van het dorp. Verder heeft ze meegeholpen aan de oprichting van de Groenclub, die de groenaanplant in het dorp verzorgt, en was ze bestuurslid van de KBO in Leunen.

Met een aantal dorpsgenoten richtte ze de werkgroep Wmo op, nu de stichting 'Samen' ,waarvan zij bestuurslid is. De stichting heeft met vrijwilligers een eetpunt, een trefpunt en dorpsdagbesteding opgezet voor en door inwoners van Leunen. Het doel is dat de inwoners zolang mogelijk blijven meedoen in hun eigen dorp. Onlangs is hier een infopunt aan toegevoegd.

Vanaf 2003 zorgt ze voor de koffie van de koersballlers, kaarters  en knutselaars. Tot 2015 schonk ze koffie in de Schakel, sinds vorig jaar in het nieuwe mfc de Baank.  Als lid van de werkgroep Inrichting heeft Ria Flinsenberg bijgedragen aan de binnenkant van het mfc. Nu zit ze in de activiteitencommissie en zorgt ze ervoor dat er voldoende gebeurt in De Baank, waarmee de exploitatie gezond blijft. Van gemeenschapshuis De Brink, de voorganger van het mfc, was Ria Flinsenberg lid van de Raad van Toezicht. En dan heeft ze ook nog tijd gevonden om lector te zijn in de kerk.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten