Oude foto's bekijken in Schuttersveld | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Nieuwe fotokijkmiddag op woensdag 15 mei van 14.30 tot 16.00 uur in zaal Het Schuttersveld. Archieffoto: May Volleberg.
Nieuwe fotokijkmiddag op woensdag 15 mei van 14.30 tot 16.00 uur in zaal Het Schuttersveld. Archieffoto: May Volleberg. (May Volleberg)

Oude foto's bekijken in Schuttersveld

  Kunst en Cultuur

Het Historisch Platform Venray houdt een fotokijkmiddag op woensdag 15 mei van 14.30 tot 16.00 uur in de zaal van Het Schuttersveld aan de Bergweg 2 in Venray. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Oude foto's maken deel uit van ons erfgoed. Ze brengen een deel van de geschiedenis in beeld. Markante gebeurtenissen, maar eveneens het leven van alledag. Een geboorte, spelende kinderen, schoolfoto's, een bruiloft, dorpsgezichten en mensen aan het werk. Een schat aan beelden toont ruim honderd jaar geschiedenis. Duizenden foto's zijn er in het verleden gemaakt en dat grotendeels in een tijd dat fotograferen nog niet zo algemeen was. Gelukkig zijn veel van deze oude foto's bewaard gebleven. Sommige mensen verzamelen deze oude prenten.

Zo bouwden de Venraynaren Harry Coopmans en Jan van der Putten een collectie oude foto's op uit de regio Venray. Soms ontbreken bij deze foto's relevante gegevens en die probeert Historisch Platform Venray nu te achterhalen. Daarvoor worden de foto's getoond aan oudere mensen die wellicht iets over de afbeelding op de foto's kunnen vertellen. Een bezoek aan Het Schuttersveld zou een heleboel gegevens kunnen opleveren. Bijkomend voordeel is dat oudere mensen graag oude foto's bekijken.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten