Open dag azc Blitterswijck | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Het azc is Blitterswijck houdt open huis op 24 september.
Het azc is Blitterswijck houdt open huis op 24 september.

Open dag azc Blitterswijck

  Blitterswijck

Ook het asielzoekerscentrum bij 't Roekenbosch in Blitterswijck neemt op zaterdag 24 september deel aan de landelijke Open AZC Dag. Bijna 100 asielzoekerscentra in het land houden die dag van 12.00 tot 16.00 uur open huis om belangstellenden een indruk te geven van het wonen en werken op een azc. De Open AZC Dag is een initiatief van het COA en VluchtelingenWerk Nederland.

Omwonenden en andere belangstellenden worden tijdens deze dag uitgenodigd om kennis te maken met de bewoners. Ontmoeting staat centraal. Er zijn rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. Daarnaast vertellen organisaties die werkzaam zijn op een azc meer over hun werkzaamheden in de asielprocedure; het opvangen en begeleiden van (ex-)asielzoekers. De open dag wordt georganiseerd in samenwerking met de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) en de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V).

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten