Azc voorlopig nog niet vol | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Dossier: Komst AZC Roekenbosch

Azc voorlopig nog niet vol

  Blitterswijck

Op 17 juni werd het asielzoekerscentrum in Blitterswijck geopend. De eerste bewoners waren veertig vluchtelingen, voornamelijk uit Irak en Syrië.

De bedoeling was dat het azc eind juli vol zou zitten met het maximumaantal van 450. Deze planning blijkt veel te optimistisch. Want de teller staat nu op 165. Bijna twee derde van de opvangcapaciteit staat nog leeg. COA-woordvoerder Robert Ploeg verwacht niet dat het azc in Blitterswijck snel zal volstromen. "Nee, dat denk ik niet. We hebben in Nederland te maken met veel minder asielaanvragen. De verwachting voor dit jaar was 1200 per week. En we zitten nu op 400 nieuwe asielzoekers per week. Maar ja, dat is nog bijna een azc vol."

Ploeg wijst op de piek in de herfst van afgelopen jaar. "Toen ging het om vele duizenden asielaanvragen per week. Het kan weer snel omslaan. En dan hebben we al die lege plekken ineens heel hard nodig."

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten