Aparte klassen voor kinderen azc | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Dossier: Komst AZC Roekenbosch

Aparte klassen voor kinderen azc

  Blitterswijck

Naar verwachting komen in het asielzoekerscentrum in Blitterswijck 45 tot 60 kinderen in de basisschoolleeftijd.

Deze leerlingen worden verdeeld over drie of vier klassen op de basisscholen van Blitterswijck, Meerlo en Swolgen. De azc-leerlingen komen, mede vanwege de grote taalachterstand, niet in de reguliere groepen. Ze krijgen les in aparte klassen met leerkrachten die hiervoor geschoold zijn en ervaring hebben met anderstalige kinderen. Op het schoolplein komen ze wel in contact met de andere leerlingen van de school.

Het azc zal zo'n vijftig kinderen tellen die naar het voortgezet onderwijs gaan. Zij komen in de internationale schakelklas (ISK). Gedurende een tot anderhalf jaar krijgen ze voornamelijk taalonderwijs. Er is ook aandacht voor de sociale en emotionele begeleiding. Het doel is snel te kunnen doorstromen naar het reguliere voortgezet onderwijs. Er moet nog een nieuwe locatie voor de ISK worden gevonden. Op het Raayland College in Venray en het Dendron College in Horst is geen plaats. Ook de ISK in Venlo heeft geen ruimte voor extra leerlingen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten