Groen licht voor azc Blitterswijck | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Het Roekenbosch gaat 450 asielzoekers huisvesten.
Het Roekenbosch gaat 450 asielzoekers huisvesten.
Dossier: Komst AZC Roekenbosch

Groen licht voor azc Blitterswijck

  Blitterswijck

De kogel is door de kerk: Blitterswijck krijgt een asielzoekerscentrum (azc) op vakantiepark Het Roekenbosch.. Dat heeft de Venrayse  gemeenteraad dinsdagavond in een bomvolle raadzaal besloten.

CDA, met uitzondering van raadslid Arie Vullings uit Wanssum, PP2, D66, inVENtief en PvdA steunden het voorstel van B en W om 450 mensen voor de duur van maximaal vier jaar, met een optie tot een jaar verlenging, op het park aan de rand van het dorp onder te brengen. Samenwerking Venray, VVD en de SP stemden tegen. Tegen de komst van de asielzoekers is verzet. Vooral het aantal van 450 vluchtelingen op 1150 dorpsbewoners stuit in het dorp verzet. Tegenstanders van het azc kondigden eerder al aan bij een positief besluit van de raad daartegen te gaan procederen. In eerste instantie zou het gaan om een groep van 750 mensen. Na forse weerstand van inwoners werd dat bijgesteld naar 450. De raad wil dat de asielzoekers gefaseerd hun intrek nemen in het vakantiepark. 

Donderdag in Peel en Maas een uitgebreid verslag. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten