Logo peelenmaasvenray.nl
Burgemeester Van Soest van de gemeente Boxmeer met een groep leerlingen van een basisschool uit Boxmeer, bij een maquette van het in 1944 verwoeste Overloon.
Burgemeester Van Soest van de gemeente Boxmeer met een groep leerlingen van een basisschool uit Boxmeer, bij een maquette van het in 1944 verwoeste Overloon.

Museum in opmars

Het Oorlogsmuseum Overloon heeft in 2015 meer bezoekers ontvangen dan in de laatste jaren daarvoor. Bijna 123.000 mensen bezochten het museum, een groei van tien procent ten opzichte van 2014.

Het museum schrijft dit toe aan meerdere oorzaken. Zo stond in 2015 de 70-jarige bevrijding centraal in een groot deel van Nederland. Daardoor was er veel aandacht voor het thema Tweede Wereldoorlog. Daarnaast organiseerde het museum méér evenementen dan in het jaar daarvoor. Het best bezochte evenement was Militracks, met 12.000 bezoekers. Bovendien mocht het museum ook niet klagen over de gunstige weersomstandigheden. Zo kwam bijvoorbeeld in december een, voor die maand, ongebruikelijk groot aantal bezoekers naar Overloon, niet gehinderd door vorst of ijzel.

Het nieuwe jaar zal voor het museum opnieuw een bijzonder zijn, want het bestaat zeventig jaar. Het was in 1946 het eerste oorlogsmuseum van Nederland. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt rond de zomer een nieuwe vaste tentoonstelling in gebruik genomen en wordt afscheid genomen van de vorige, die 35 jaar lang het hart van het museum vormde. In 2016 hoopt het museum opnieuw tenminste 120.000 bezoekers te mogen verwelkomen, waaronder een groot aantal leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten