Logo peelenmaasvenray.nl
De dorpsraad van Blitterswijck oogstte maandag complimenten in het dorpsradenoverleg.
De dorpsraad van Blitterswijck oogstte maandag complimenten in het dorpsradenoverleg.
Dossier: Komst AZC Roekenbosch

Complimenten voor Blitterswijck

  Blitterswijck

De dorpsraad van Blitterswijck oogstte maandag complimenten in het dorpsradenoverleg. Over de wijze waarop is omgegaan met het nieuws dat er een asielzoekerscentrum komt op Het Roekenbosch.

"Het innemen van een standpunt was heel lastig", zei dorpsraadvoorzitter Sonja Huijs. "De meningen verschilden en bovendien wilden we eerst weten hoe het dorp erover denkt." Binnen een week hield de dorpsraad een enquête, met een deelname van 80 procent. Bijna alle politieke partijen kwamen ook praten in Blitterswijck. "Dat was erg zinvol. 750 asielzoekers is te veel gevraagd. Er moet een lager aantal komen voor een groter draagvlak. De burgemeester heeft toegezegd dat hij hierover in gesprek gaat met het COA en de eigenaren", zei Huijs.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten