Elly Keijsers: “Alle burgers van Venray, zowel in de wijken als op de kerkdorpen, moeten kunnen genieten van de voordelen die glasvezel biedt."
Elly Keijsers: “Alle burgers van Venray, zowel in de wijken als op de kerkdorpen, moeten kunnen genieten van de voordelen die glasvezel biedt." Foto: eigen foto

Elly Keijsers neemt afscheid van bestuur GlaswebVenray

Algemeen Antoniusveld Blitterswijck Brukske Castenray Centrum Economie Financiën Geijsteren Heide Holthees Leunen Maashees Merselo Oirlo Oostrum Overloon Regio Smakt Venray Veulen Vierlingsbeek Vredepeel Wanssum Werk en Economie Wonen en Leven Ysselsteyn

Elly Keijsers heeft na negen jaar afscheid genomen als bestuurslid van de Coöperatie GlaswebVenray U.A.. Als voorzitter van het wijkradenoverleg was zij vanaf het begin betrokken bij dit het burgerinitiatief. Ze heeft zich samen met de andere initiatiefnemers ingezet om glasvezel in heel Venray en het dorp Holthees te realiseren.

Elly Keijsers: “Alle burgers van Venray, zowel in de wijken als op de kerkdorpen, moeten kunnen genieten van de voordelen die glasvezel biedt. Vandaar dat we destijds als wijkraden samen met de dorpsraden ook achter dit burgerinitiatief zijn gaan staan. Door de Coöperatie GlaswebVenray houden we als burgers van Venray enerzijds de regie van een glasvezelnet in eigen handen wie op ‘ons net’ komt en anderzijds kan de Coöperatie GlaswebVenray op termijn de winst laten terugvloeien naar de burgers van Venray. Niet onbelangrijk: je hebt als lid van de coöperatie ook zeggenschap in wat we te zien krijgen op het televisienet. Ik ben ervan overtuigd dat door het uitzenden van veel lokale evenementen de onderlinge saamhorigheid in Venray alleen maar zal toenemen. Glasvezel maakt ook de toepassingen mogelijk om in de nabije toekomst langer thuis te blijven wonen, en ook dat is van belang voor iedereen in Venray. Ook hiervan moet iedereen kunnen profiteren.”

Het bestuur van GlaswebVenray heeft Elly leren kennen als een positief kritisch persoon, die de puntjes op de spreekwoordelijke i weet te zetten. ‘Ook kon zij de belangen van de burgers in de wijken van Venray goed vertalen’, meldt het bestuur. ‘Dit was bijzonder nuttig in het participatieproces. Het bestuur zal Elly en haar scherpe oog voor de ‘zetduiveltjes’ missen’.

Interesse om bestuurslid te worden van de Coöperatie GlaswebVenray U.A? Kijk op de website www.glaswebvenray.nu/over-ons/vacatures voor meer informatie.

Uit de krant