Anne Thielens staat op plek acht op de kandidatenlijst van het CDA voor de Provinciale Statenverkiezingen.
Anne Thielens staat op plek acht op de kandidatenlijst van het CDA voor de Provinciale Statenverkiezingen. Foto: CDA Venray

Oud-wethouder Anne Thielen op plek acht CDA-kandidatenlijst

Algemeen Geijsteren Heide Jeugd en Jongeren Landbouw Landweert Leunen Merselo Milieu en Duurzaamheid Oirlo Onderwijs Oostrum Politiek Regio Smakt Veltum Venray Veulen Vredepeel Wanssum Werk en Economie Wonen en Leven Ysselsteyn Zorg en Welzijn

Oud-wethouder en zittend raadslid Anne Thielen uit Venray staat op plek acht op de kandidatenlijst van het CDA voor de Provinciale Statenverkiezingen. Thielen is sinds 2014 actief in de lokale politiek als raadslid en wethouder leven. “Anne durft op te staan en verantwoordelijkheid te nemen voor het welzijn van een ander”, legt vicevoorzitter Jos Teeuwen uit. 

Varkenshouder Toon van Hoof uit de Vredepeel staat op plek veertien op de kandidatenlijst. Eerder koos CDA Limburg Michael Theuns uit Beek als jonge nieuwe lijsttrekker voor de verkiezingen in maart. “Michael is de aangewezen persoon om het verhaal van CDA Limburg opnieuw vorm en inhoud te geven”, duidde voorzitter Harold Schroeder destijds.

Oud-gouverneur Theo Bovens uit Maastricht is de opvallende lijstduwer voor het CDA. Bovens was van 2011 tot 2021 gouverneur van Limburg. Tevens is hij lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen in mei 2023. In totaal staan er 72 mensen op de kandidatenlijsten.

Op 17 december wordt de kandidatenlijst definitief vastgesteld door de provinciale algemene ledenvergadering.

Uit de krant