Leerlingen uit groep 1 en 2 van verschillende basisscholen in Venray bnrachten dinsdag een bezoek aan de Kids College van Xpeditielab.
Leerlingen uit groep 1 en 2 van verschillende basisscholen in Venray bnrachten dinsdag een bezoek aan de Kids College van Xpeditielab. Foto: Persfoto

Kids College Xpeditielab

Algemeen Onderwijs Venray Wonen en Leven

Techniek heeft de toekomst. Dat weten ze bij het Xpeditielab, onder leiding van Ted Lenssen, maar al te goed. Op dinsdag 13 juni brachten leerlingen uit groep 1 en 2 van verschillende basisscholen in Venray een bezoek aan de Kids College van Xpeditielab. Deze ochtend, die in het teken stond van de proefjes van Professor XPL, werd georganiseerd door havo 3- en vwo 3-leerlingen van het Raayland.

Dankzij het Xpeditielab komen basisschoolleerlingen al jong in aanraking met techniek. Er worden regelmatig bezoekjes gebracht aan het lab op het Raayland College. In het Xpeditielab wordt op verschillende manieren techniekonderwijs aangeboden, soms in combinatie met bedrijven maar ook in combinatie met leerlingen van het Raayland. Op deze manier wordt vormgegeven aan de ambitie om een centrale en fysieke plek te realiseren voor het techniekonderwijs in Limburg.

Kids College is georganiseerd dankzij een sterke samenwerking tussen Xpeditielab en Raayland. Leerlingen van havo 3 en vwo 3 hebben voor het vak Onderzoeken & Ontwerpen onderzoek gedaan naar de doelgroep en hun leerstijl, belevingswereld en spanningsboog. Uit dat onderzoek is een set workshops gekomen die zij zelf hebben georganiseerd en uitgevoerd. Van kleuren mengen, tot drijven of zinken en van geluidsgolven tot zintuigen en luchtdruk. Het was voor alle leerlingen, groot en klein, een leuke, leerzame en bijzondere ochtend.

Uit de krant